16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVecina, pericol public, i-a lăsat în frig

Vecina, pericol public, i-a lăsat în frig

19 de apartamente dintr-un bloc din cartierul craiovean Craioviţa Nouă riscă să rămână fără căldură la iarnă din cauza unei vecine cu probleme de sănătate mintală. Femeia, locatară în blocul 19, scara 5, a spart intenţionat cu ciocanul conductele de căldură care-i tranzitează apartamentul şi de care depind toţi ceilalţi vecini. De teama unei inundaţii, furnizorul de călură al oraşului şi reprezentanţii asociaţiei de proprietari au oprit din subsol căldura, iar proprietarii au rămas în frig. În zadar au bătut la uşa vecinei de la apartamentul 19, că nu au avut acces în locuinţa acesteia să remedieze distrugerile. În plus, s-au ales cu o serie de injurii din partea acesteia.

Proprietarii din blocul 19, scara 5, din Craioviţa Nouă au de suferit din cauza vecinei de la apartamentul 19, Safta Pădeanu. Femeia are grave probleme psihice şi, cu intenţie, a spart cu ciocanul conductele de căldură care-i tranzitează locuinţa şi de care depind şi ceilalţi vecini din bloc. „În blocul nostru, conductele de căldură sunt proiectate diferit decât la celelalte blocuri. Coloana de căldură urcă la etajul patru şi de aici pornesc conductele către apartamentele de la etajele inferioare. Femeia asta, care are probleme psihice, a bătut cu ciocanul în ele până le-a făcut praf. La fel face şi cu gazele… când le lasă deschise, când dă în ţevi. Este un pericol. Am fost nevoiţi să oprim din subsol căldura, pentru că altfel ne trezim inundaţi. Nu ştim ce să facem la acest moment“, a spus Andrei Ion, membru în Comitetul asociaţiei de proprietari.
Ieri, proprietarii, în frunte cu preşedintele, s-au adunat la uşa vecinei cu pricina să vadă ce este de făcut. Iniţial, şi-au dat acordul să schimbe conductele prin apartamentul unui vecin de la etajul trei, numai că în urma divergenţelor şi acesta s-a răzgândit. „Eu am fost de acord să treacă aceste conducte pe la mine prin casă, să ne desprindem cumva de acest apartament. Iniţial, 14 vecini au fost de acord, după care s-au răzgândit. Acum nici eu nu ştiu ce să zic. Aşa rămânem în frig“, a spus proprietarul.
Oamenii se plâng că această vecină este un real pericol pentru ei. „Este o persoană bolnavă, nu-şi poate purta singură de grijă. Are doi copii care nu vor să ştie de ea, iar atâta timp cât nu avem acceptul ei, nu putem intra în casă să facem aceste reparaţii. Poliţia nu se bagă, Termoficarea nu se bagă. Noi ce putem face?“, se întreba alt vecin.

Nici întreţinerea nu şi-o plăteşte

Safta Pădeanu şi-a pus toţi vecinii în cap, nu-şi plăteşte întreţinerea, nu are curent, lasă gazele pornite şi a distrus şi conductele de căldură. Într-o astfel de situaţie disperată, proprietarii din blocul 19, scara 5, au apelat la administraţia locală, dar nu au găsit o rezolvare.
„Nu-şi plăteşte întreţinerea, are o datorie de peste 25.000 de lei, ne-a lăsat fără căldură şi nimeni nu-i poate face nimic“, a afirmat o vecină de la parter.
Magdalena Radu, preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 3 Craioviţa Nouă, din care face parte blocul cu pricina, face un apel către proprietari să se unească: „Proprietarii nu înţeleg că sunt anumite părţi comune la care trebuie să colaboreze şi să se tolereze. Am venit aici cu tot Comitetul şi le-am zis să facem ceva. În primul rând, să facă o sesizare scrisă, să facem un proces-verbal ca să putem folosi bani de la fondul de reparaţii, să avem acceptul tuturor, pentru că a doua zi pot să nu mai fie de acord. Să găsim o firmă care să facă lucrările, să ne spună ce cotă avem fiecare şi cât mai este de pus pentru că au şi restanţieri. Acum, căldura este oprită de jos. Nici băiatul care iniţial a fost de acord să mutăm conductele pe la el prin apartament nu mai vrea. Am avut toată bunăvoinţa. Este o persoană bolnavă. Noi nu putem cere o expertiză, o curatelă. Nu este o persoană care nu se mai poate coordona. Copiii nu se mai interesează. Această coloană afectează toate cele 20 de apartamente. Am venit să vedem ce facem“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS