21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrimis în judecată pentru mituirea unui poliţist

Trimis în judecată pentru mituirea unui poliţist

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a hunedoreanului Kvec Bacro, pentru dare de mită. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii gorjeni, Kvec Bacro a oferit suma de 100 de euro agentului de poliţie B.O.C. şi a dat ulterior această sumă aceluiaşi lucrător de poliţie şi totodată a promis acestuia altă sumă de 100 de euro şi o sumă de lire sterline, precum şi 100 de euro altui lucrător de poliţie. Mita a fost oferită în scopul de a-i fi restituită suma de 21.000 lire sterline şi pentru a nu fi făcute verificări de organele de poliţie privitoare la provenienţa acestora. Banii fuseseră uitaţi în maşina pe care suspectul o vânduse altor persoane. Pentru a-şi recupera banii, hunedoreanul a anunţat că maşina i-a fost furată, iar autoturismul a fost oprit în trafic de poliţiştii gorjeni.

Maşina fusese vândută unui craiovean

Potrivit procurorilor, în noaptea de 25 spre 26 august 2013, fratele inculpatului şi fiul inculpatului au înstrăinat un autoturism BMW unui cetăţean din Craiova, pentru suma de 2.000 de euro, fără a fi încheiate acte care să ateste transferul dreptului de proprietate. După încheierea acestei tranzacţii, cei doi i-au adus la cunoştinţă inculpatului faptul că au vândut autoturismul, după care inculpatul a realizat că a uitat o sumă de 21.000 de lire sterline în torpedoul acestuia. Iniţial, suspectul împreună cu fratele şi fiul său au încercat să ia legătura telefonic cu cel care cumpărase maşina, însă nu au reuşit, astfel că au plecat cu maşinile în urmărirea persoanelor care cumpăraseră autoturismul BMW, fiindu-le teamă că aveau să piardă suma de 21.000 de lire sterline.

Au făcut şi accident

Pe raza oraşului Bumbeşti-Jiu, urmăritorii au fost implicaţi într-un accident de circulaţie uşor, iar în prealabil fratele inculpatului sesizase organele de poliţie din cadrul IPJ Hunedoara că i se sustrăsese autoturismul BMW. Cercetările ulterioare au stabilit că sesizarea cu privire la furt a fost făcută pentru a fi găsită maşina şi recuperată suma de 21.000 lire sterline, ce fusese uitată în torpedoul acesteia. „Autoturismul BMW a fost identificat de organele de poliţie pe raza localităţii Stoina, judeţul Gorj, constatându-se că în torpedoul autoturismului se afla suma de 21.000 de lire sterline, ce a fost ridicată în vederea efectuării de cercetări cu privire la provenienţa şi apartenenţa acesteia. În dosarul penal constituit în acest sens, agentul-şef principal de poliţie B.O.C. l-a audiat pe inculpatul Kvec Bacro, acesta susţinând că a obţinut suma de 21.000 de lire sterline împreună cu membrii familiei sale la muncă în Anglia. Cu ocazia audierii, inculpatul a oferit lucrătorului de poliţie suma de 100 de euro, pentru ca acesta să-i restituie cele 21.000 de lire sterline şi să nu mai facă verificări privind provenienţa acestora, ofertă care a fost refuzată. Ulterior, cu ocazia reluării audierii, inculpatul a oferit şi a dat în mod succesiv două bancnote de câte 50 de euro agentului de poliţie, a mai făcut promisiunea unei alte sume de 100 de euro pentru colegul acestuia care efectua cercetări în acelaşi dosar şi i-a mai promis aceluiaşi agent altă sumă de 100 de euro în momentul în care se va întoarce din municipiul Hunedoara şi a mai promis o sumă nedeterminată de lire sterline, după restituirea sumei de 21.000 de lire sterline. Momentul în care inculpatul a oferit şi a dat agentului de poliţie suma de 100 de euro a fost surprins de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj ajutat de lucrători de poliţie cu ocazia unui flagrant, acţiune organizată la sediul IPJ Gorj, în biroul agentului de poliţie B.O.C.“, se menţionează în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS