16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElev accidentat mortal în faţa liceului

Elev accidentat mortal în faţa liceului

Accident teribil ieri-dimineaţă la ieşirea din municipiul Drobeta Turnu Severin. Un elev de 15 ani a fost accidentat mortal pe o trecere de pietoni, în faţa Liceului Halânga. Acesta numai ce coborâse din autobuz, împreună cu sora sa de 16 ani, şi ea elevă, şi urmau să intre în curtea liceului, unde ar fi trebuit să îşi lase bagajele în internatul la care erau cazaţi. Băiatul a coborât primul din autobuz şi nici nu a apucat să pună piciorul de zebră că a şi fost luat în plin de o Skoda, care l-a proiectat câteva zeci de metri în aer. Impactul cu asfaltul a fost mortal.
Totul s-a întâmplat foarte repede, doar câţiva elevi au apucat să vadă frânturi din cele întâmplate. Băiatul era elev la Liceul 4, împreună cu sora sa. Veneau din localitatea mehedinţeană Balta şi stăteau peste săptămână la internatul Liceului Halânga, unde în această dimineaţă au coborât să îşi lase bagajele. Şoferul autoturismului se grăbea atât de tare să ajungă la serviciu, încât a ignorat cele două treceri de pietoni şi a apăsat pedala de acceleraţie la maximum.
„Eu locuiesc în blocul de peste stradă şi am auzit o bubuitură puternică, iar la scurt timp sirenele de poliţie şi ambulanţă. Am ieşit pe geam şi am văzut mulţi copii adunaţi în faţa liceului. Când am coborât, am văzut băiatul aruncat pe stradă, mult sânge şi sora lui ţipa. A murit pe loc“, a spus un martor.
Medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut să facă nimic pentru băiat, însă i-au acordat îngrijiri surorii sale, care a intrat în şoc când şi-a văzut fratele fără suflare. Medicii spun că nu au mai văzut de foarte mult timp un asemenea impact violent.
„Este vorba despre un elev de 15 ani, care a fost accidentat mortal pe trecerea de pietoni. Din păcate, nu am mai putut să facem nimic, la sosirea noastră era decedat. Lovitura la cap în urma impactului cu asfaltul a fost deosebit de puternică. Probabil, viteza cu care mergea şoferul era foarte mare, altfel nu se explică. Este un accident deosebit de grav“, a declarat Amina Nicolicea, medic la SJA Mehedinţi.
Profesorii celor doi copii au rămas şi ei fără cuvinte, iar diriginta fetei a aprins o lumânare în apropiere de locul accidentului.
„Sunt diriginta fetei, am aflat acum şi am adus o lumânare. Pe băiat nu îl cunosc foarte bine, era elev în clasa a IX-a la Liceul 4 şi stăteau la internat la Liceul Halânga. Cred că au vrut să treacă strada să intre la cămin, să îşi lase bagajele“, a explicat printre lacrimi profesoara.
„De văzut nu am văzut, pentru că eram în curte, dar am auzit zgomotul şi când am ieşit să văd, băiatul era aruncat pe stradă, iar maşina oprită la câţiva metri. Îi vedeam în fiecare luni dimineaţă, veneau să îşi lase bagajele pe care le aduceau de acasă, apoi plecau la liceu“, a spus un angajat al Liceului Halânga.
Zona unde a avut loc accidentul este foarte periculoasă. Cu toate că aici se află o unitate de învăţământ, iar trecerea de pietoni este semnalizată, aici au avut loc foarte multe accidente de circulaţie, majoritatea mortale.
Inspectoratul Şcolar Mehedinţi a spus că va face o adresă către poliţie să fie luate măsuri pentru a nu mai avea loc şi alte tragedii.
„Este regretabilă această tragedie. Suntem alături de familia elevului, nu ne vine nici nouă să credem că s-a întâmplat aşa ceva. Aici este o unitate de învăţământ şi, fiind cu ieşire direct la stradă, cred că un echipaj de poliţie ar trebui să fie prezent aici în fiecare dimineaţă, pentru a se evita astfel de evenimente. O să vedem ce putem face în continuare“, a declarat Marian Şuţă, inspector la ISJ Mehedinţi.
Părinţii băiatului au fost şi ei anunţaţi şi au venit într-un suflet la locul accidentului. Sunt oameni simpli, de la ţară, care au muncit toată vara la câmp să strângă bani pentru a-şi trimite copiii la şcoală. Acum se tem că nu vor avea cu ce să îşi înmormânteze băiatul.
„Nu se poate aşa ceva! Ne-a omorât feciorul nostru ca floarea, pe care cu greu l-am trimis la şcoală. Am muncit cu el la câmp ca să strângem bani că vroia să înveţe carte. Acum îl bag în pământ. Suntem săraci, cu ce îl înmormântăm?!“, a spus îndurerat tatăl băiatului.
Şoferul a fost dus la secţia de poliţie pentru audieri şi i s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.
„În această dimineaţă, pe DN 67, în localitatea Halânga, a avut loc un accident de circulaţie. Un autoturism marca Skoda a acroşat mortal un tânăr de 15 ani, care se afla pe trecerea de pietoni. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero. I s-a reţinut permisul de conducere şi i s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. În continuare se efectuează cercetări“, a declarat Titi Zorzoliu, inspector la IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS