12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCâini otrăviţi cu Furadan

Câini otrăviţi cu Furadan

Analizele medicale efectuate de medicii de la Direcția Sanitar-Veterinară (DSV) Gorj au ca rezultat preliminar că patrupedele găsite decedate la Târgu Jiu au fost otrăvite cu Furadan. Medicul Ion Iliuță, șeful Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) Gorj, a declarat că rezultatul preliminar al analizelor efectuate cadavrelor câinilor găsiți morți pe străzile din Târgu Jiu a confirmat otrăvirea cu Furadan. În ultimele săptămâni, Asociaţia ProAnimals din municipiu a prezentat imagini cu maidanezi otrăviţi, iar trei cadavre de câini au fost duse la Direcţia Sanitar-Veterinară pentru analize. „La sediul DSV Gorj au fost aduse trei cadavre, la cadavrul adus de către reprezentanții Pro Animals, analizele preliminare au arătat că a fost otrăvit cu Furadan. Acesta este un rezultat preliminar care va trebui confirmat de alt laborator. După ce vom avea rezultatele finale, le vom trimite către Inspectoratul de Poliție Județean Gorj“, a declarat Ion Iliuță, șeful DSV Gorj.

Dosar penal cu autor necunoscut

Polițiștii gorjeni vor deschide un dosar penal cu autor necunoscut în momentul în care DSV Gorj le va trimite rezultatul analizelor finale. „Urmează să primim rezultatele analizelor efectuate de DSV Gorj și imediat după aceea, cursul normal al anchetei va însemna deschiderea unui dosar penal cu autor necunoscut. Polițiștii urmează să elucideze împrejurările și să identifice vinovații în acest caz“, a spus Romina Dochian, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
La Târgu Jiu există un adăpost canin. Pentru ca maidanezii neadoptaţi să poată fi eutanasiaţi, este necesar ca aceştia să rămână două săptămâni în padoc. Şi autorităţile din Rovinari au început construcţia unui adăpost canin pentru a putea pune în aplicare noua legislaţie privind câinii fără stăpân. Cele mai multe localităţi din Gorj nu deţin padocuri şi mulţi cetăţeni transportă animalele din mediul rural în zonele urbane.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS