16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaximetristul care a ucis o femeie, condamnat definitiv

Taximetristul care a ucis o femeie, condamnat definitiv

Taximetristul craiovean care a provocat un accident rutier în august 2009, în urma căruia o femeie ce se afla pe trecerea de pietoni a decedat pe loc, iar soţul ei a fost grav rănit, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare.

Craioveanul Adrian Boşonea, de 29 de ani, din Craiova, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în martie, anul trecut, la aproape trei ani după ce a provocat un tragic accident de circulaţie în care a omorât o femeie şi l-a rănit grav pe soţul ei.
Anchetatorii au stabilit că, pe 30 august 2009, în jurul prânzului, Marcela Stancu, de 59 de ani, şi soţul ei, Miron Stancu, de 62 de ani, traversau bulevardul Nicolae Titulescu pe la intersecţia cu strada Maria Tănase, pe marcajul pietonal. În timp ce se aflau în dreptul scuarului care desparte cele două sensuri de mers, soţii Stancu au fost loviţi în plin de un Renault Clio condus pe bulevardul Nicolae Titulescu, dinspre Billa către centru, de craioveanul Victor Dobre, de 71 de ani. Renaultul a ajuns pe trecerea de pietoni şi i-a lovit pe soţii Stancu, după ce a fost acroşat de un taxi Dacia Logan condus de Adrian Boşonea dinspre strada Maria Tănase. În urma accidentului, femeia a murit, iar soţul său a fost grav rănit şi transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru acordarea de îngrijiri medicale. În schimb, taximetristul a scăpat fără nici o zgârietură, iar şoferul Renaultului a fost rănit uşor. În urma cercetărilor făcute de poliţiştii de la Rutieră, s-a stabilit că şoferul taxiului, care circula pe strada Maria Tănase, când a ajuns la intersecţia cu bulevardul Nicolae Titulescu, s-a încadrat la semafor pe banda întâi, pentru a merge înainte, către strada Paşcani. Când cronometrul semaforului s-a apropiat de zero, Boşonea a pornit şi a intrat în faţa maşinii care aştepta prima la semafor pe banda a doua, iar după câteva secunde, crezând că semaforul s-a schimbat în verde, a intrat în intersecţie. A apucat să parcurgă numai câţiva metri şi a acroşat Renaultul condus de Dobre pe banda a doua a bulevardului Nicolae Titulescu. Ulterior, şoferul Renaultului a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat, după care i-a lovit pe cei doi pietoni.  

Condamnat la trei ani de închisoare
cu suspendare

După producerea accidentului, atât taximetristul, cât şi şoferul Renaultului au susţinut în faţa poliţiştilor că au intrat în intersecţie pe culoarea verde a semaforului. Totuşi, în urma cercetărilor, ofiţerii de la Rutieră au constatat că Adrian Boşonea a fost cel care a trecut pe roşu. Ulterior, acest dosar a fost preluat de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, iar cercetările în cazul acestui accident au durat aproape trei ani, mai exact până pe 12 martie 2012, când Adrian Boşonea a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Pe 2 mai 2013, Judecătoria Craiova l-a găsit vinovat pe taximetrist şi l-a condamnat. Tânărul craiovean a primit trei ani de închisoare cu suspendare şi a fost obligat ca timp de şase ani să respecte unele obligaţii, printre care şi să nu conducă un autovehicul pe drumurile publice. De asemenea, SC Carpatica Asig, societatea de asigurări la care Boşonea avea RCA în momentul accidentului, a fost obligată să achite 3.068 de lei despăgubiri Spitalului de Urgenţă Craiova pentru tratarea lui Miron Stancu, iar părţilor civile din dosar daune morale şi materiale în valoare de 370.000 de lei.
Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost atacată cu recurs  atât de părţile civile, cât şi de inculpat şi SC Carpatica, iar vineri Curtea de Apel Craiova a dat o hotărâre definitivă în acest dosar. Instanţa a respins recursurile formulate de toate părţile din dosar, astfel că inculpatul a rămas cu pedeapsa dată în mai de Judecătoria Craiova. De asemenea, SC Carpatica Asig trebuie să achite despăgubirile stabilite de prima instanţă.

Cheltuieli judiciare pentru inculpat

Pe lângă pedeapsa primită, Adrian Boşonea a fost obligat să achite cheltuielile cu judecata din acest dosar penal, care se ridică la suma totală de 9.431 de lei. Inculpatul a fost obligat de Judecătoria Craiova să achite 2.800 de lei părţii civile Carmen Vărgeatu, 2.000 de lei Mihaelei Florea şi 2.431 lui Miron Stancu. Acelaşi inculpat a mai fost obligat să achite 2.200 de lei statului drept cheltuieli judiciare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS