12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCampanie antidrog în rândul liceenilor

Campanie antidrog în rândul liceenilor

Liceeni din județul Gorj vor afla luna aceasta de la specialiștii în domeniu care sunt riscurile consumului de etnobotanice și cât de nocive sunt ele pentru organism.
Asociația „O nouă șansă pentru toți gorjenii“, condusă de Anca Bordușanu, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj și  Inspectoratul de Poliție Județean Gorj derulează proiectul „TU ALEGI. ALEGE VIAȚA!“, proiect finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj.
Prin acest proiect se dorește informarea şi sensibilizarea tinerilor în vederea evitării consumului experimental şi recreaţional al drogurilor şi substanţelor etnobotanice şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos. În acest sens, se vor realiza seminarii în mai multe unități de învățământ din Târgu Jiu, două dintre ele derulându-se deja, unul la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“, iar celălalt s-a desfășurat la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, unde 100 de tineri au aflat la ce se expun dacă încep să consume etnobotanice.

Campania continuă

Luni, 7 octombrie, începând cu ora 10.00, specialiștii vor fi prezenți la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru“, iar la ora 12.00 vor întâlni tinerii de la Colegiul Tehnic „Henri Coandă“. Prin realizarea celor patru seminarii cu tema prevenirea consumului de droguri şi a substanţelor etnobotanice se va realiza o informare a efectelor consumului unor astfel de substanţe, astfel încât, pe cât posibil, numărul tinerilor care consumă sau sunt tentaţi de a consuma să se reducă. Totodată, se vor distribui materiale informative şi în alte instituţii de învăţământ din judeţul Gorj pentru a se realiza o campanie amplă de mediatizare a efectelor acestor substanţe. „Peste jumătate dintre tinerii români consumă produse etnobotanice, arată un ultim sondaj. Potrivit aceluiași studiu, cei mai mulți dintre tineri își achiziționează aceste produse de pe internet.
55% dintre adolescenți consumă frecvent produse de la magazinele de vise, iar 69% susțin că închiderea magazinelor în care se vând produse etnobotanice nu-i va face pe români să renunțe la consumul acestor produse. De asemenea, 57% dintre intervievați declară că își comandă produsele etnobotanice direct de pe internet. Românii sunt mari consumatori de vise, iar țara noastră se situează pe locul patru în Uniunea Europeană la comercializarea de substanțe etnobotanice, deși în 2008 nici nu figura în acest clasament“, a declarat Anca Bordușanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS