10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFlorin Piersic, pe scena Casei de Cultură din Băileşti

Florin Piersic, pe scena Casei de Cultură din Băileşti

Reprezentanţii municipiului Băileşti organizează în această lună o serie de evenimente extrem de importante: o punere în scenă a unei piese în memoria inegalabilului Amza Pellea, creatorul și interpretul personajului Nea Mărin, dar şi un Festival al Zaibărului şi Prazului. „Am fost contactaţi de celebrul actor Florin Piersic, care şi-a exprimat dorinţa de a pune în scenă în acest sfârşit de săptămână, la Băileşti, un spectacol dedicat lui Amza Pellea, ca un omagiu adus la cei 30 de ani de la trecerea în nefiinţă a acestuia“, a spus Costel Pistriţu, primarul municipiului Băileşti.
Scena Casei de Cultură „Amza Pellea“ din Băileşti va prinde viaţă datorită actorilor Florin Piersic şi Medeea Marinescu care vor pune în scenă spectacolul „Străini în noapte“.
Apoi, pe 19 şi 20 octombrie, municipiul Băileşti organizează Festivalul Zaibărului şi al Prazului, aflat la a V-a ediţie. În prima zi a festivalului, producătorii de vinuri şi produse tradiţionale sunt aşteptaţi să îşi instaleze standurile pe strada Revoluţiei. Tot în această zi, un car alegoric, în care se vor afla tineri îmbrăcaţi în costume populare şi un taraf de lăutari, va merge pe străzile oraşului pentru a da de veste locuitorilor să se pregătească pentru concursul de zaibăr, iar seara se va încheia cu un spectacol de muzică pentru tineret susţinut de Oana Radu, NO Antidote, Bogdan Grosu, Emanuel. Ultima zi se va încheia cu sfinţirea zaibărului la Casa Memorială „Amza Pellea“ şi concursul de zaibăr unde va fi premiat cel mai frumos stand cu produse tradiţionale.
Ana Dănescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS