Uniforma şcolară, mărul discordiei la GiubegaLa Şcoala Gimnazială Giubega s-a schimbat managerul din acest an şcolar. Şi cu această ocazie şi regulile din unitatea de învăţământ. Elevii trebuie să poarte uniformă. Măsura este însă contestată de părinţii elevilor de la clasele primare, pentru că ţinuta ar fi subţire, iar în şcoală este frig şi toaletele sunt în curte, cu geamurile sparte.

Cei care contestă uniforma şcolară sunt părinţii elevilor de la clasele primare, la care managerul Constanţa Popescu a cerut să se folosească uniforma clasică, cu şorţuleţ albastru pe sub care se pune rochiţa cu pătrăţele. Părinţii fetelor nu sunt de acord cu ţinuta, pe care o consideră mult prea subţire pentru această perioadă de toamnă, mai ales că s-ar cere să fie purtată cu dresuri, şi nu cu pantalon. Ei spun că nu se poate impune o asemenea etichetă atâta vreme cât şcoala are „geamuri sparte, pereţii claselor au crăpături, sălile de curs sunt încălzite cu sobe vechi de teracotă, iar toaletele sunt în curte, fără geamuri şi fără nici o sursă de încălzire, ceea ce ar duce la îmbolnăvirea copiilor, mai ales la iarnă“. Managerul are însă altă variantă când vine vorba de modificarea regulamentului privind ţinuta elevilor. „La ciclul primar, am impus uniforma tradiţională pe care au avut-o şi în anii şcolari trecuţi, nu este nici o modificare, iar la ciclul gimnazial este vorba de o ţinută vestimentară compusă din blug negru sau albastru, în funcţie de ce are copilul, iar în sus cămaşă bleu cu vestuţă neagră. Pentru perioada de iarnă, am făcut precizarea: copiii pot veni în pantaloni fără nici o problemă şi cu un pulover mai gros pe sub. Este normal, este de înţeles pentru că încălzirea se face cusobe de teracotă şi este într-adevăr mai răcoare în clase. Şi în această perioadă, fetiţele pot veni cu pantalon pentru că astea sunt condiţiile la ora actuală şi nu le-a interzis nimeni. Şi nimeni în prezenţa mea nu a comentat de toate cele stabilite. Sunt reguli trecute în Regulamentul de Ordine Interioară al şcolii, care este aprobat în Consiliul Profesoral şi în Consiliul de Administraţie“, a afirmat Constanţa Popescu.

Toalete fără geamuri şi fără uşi

În ceea ce priveşte condiţiile din şcoală, managerul spune că nu se va intra în iarnă fără reparaţii. „Este un geam plesnit. Lucrurile au fost deja demarate. S-a vorbit cu firma şi imediat vor fi puse. Nu este nici o problemă. Nu vom intra în iarnă cu geamurile sparte. Este prima noastră grijă“, a spus Constanţa Popescu. În ceea ce priveşte toaletele, care sunt de fapt nişte gropi, într-o clădire fără geamuri, şi cu uşi metalice doar la fete, la băieţi compartimentarea fiind făcută de nişte pereţi laterali, ciuntiţi, fără apă curentă, şi cu urme de var, managerul are altă descriere. „La toalete este ordine, este curăţenie, se dezinfectează aproape zilnic“. Întrebată de încălzirea acestor spaţii, directoarea pare uşor iritată de acest aspect. „Nu sunt încălzite, dar le-am explicat părinţilor. Chiar mă surprinde reclamaţia. Am doar o singură persoană care mi-a relatat efectiv despre acest aspect. Părintele respectiv a venit la mine şi a cerut să fac două rânduri de uniforme. Şi i-am explicat că nu pot să le impun celorlalţi să se alinieze la aceste standarde. Şi pentru un singur părinte eu nu pot schimba regulamentul“, a afirmat tranşant managerul.


„Am venit din Uniune, într-o groapă!“

Prin urmare, până când se vor schimba condiţiile, elevii trebuie să poarte uniforma şcolară. Ca o soluţie împotriva frigului este o haină mai groasă pe sub ţinuta de şcoală. „Eu sper că anul acesta ne aşezăm la masa de lucru şi pe baza unui proiect european să obţinem fonduri pentru centrală. Este motivul pentru care am şi acceptat această provocare anul acesta, de a veni în comuna natală după 32 de ani de pelerinaj prin alte localităţi, tot din ideea de a schimba ceva şi de a ridica prestigiul acestei şcoli. Am venit de undeva din Uniunea Europeană într-o groapă şi sper să mă ajute să ridicăm această şcoală“, a precizat Constanţa Popescu. Încercări pentru a face centrala şcolii au mai fost şi în anii anteriori. S-a ridicat însă doar un perete din bolţari, după care proiectul a fost abandonat. Managerul şcolii este însă de părere că, pentru a crea condiţii elevilor, şi părinţii trebuie să ajute şcoala. „Atâta timp cât stăm numai cu mâna întinsă şi cerem nu se pot rezolva problemele. Şi dumnealor ştiu doar să ceară. Le-am explicat la începutul anului şcolar că trebuie să ştim să şi oferim. Să venim în sprijinul şcolii. Cu cât de puţin“, a afirmat Constanţa Popescu. Ajutorul pentru şcoală va fi însă stabilit după şedinţa cu Comitetul reprezentativ al părinţilor, care, după spusele managerului, va avea loc după 1 octombrie, dată până la care diriginţii şi învăţătorii trebuie să stabilească părinţii care vor face parte din comitet.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 30 septembrie 2013

Actualitate

» Guvernul grec exclude organizarea de alegeri anticipate
» La Galaţi s-au instalat staţii seismice
» CSAT discută marţi strategia industriei de securitate şi o lege privind rezervele de ţiţei
» Ponta: La Guvern nu a venit proiectul de descentralizare, trebuie discutat cu autorităţile locale
» Fără viceprimar la Licurici
» Cârciumaru a plecat în Franţa
» Licitaţie pentru locurile de parcare din Rovinari
» Şef nou la jandarmii gorjeni
» Fostul prefect Liviu Andrei, manager general la Pandurii
» Zeci de tone de gunoi strânse la Ziua de curăţenie naţională
» Cel puţin 33 de răniţi după coliziunea a două trenuri, la Chicago
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Koos Richelle, director-general în cadrul Comisiei Europene, în vizită în România
» Cu biletele de pariuri sportive în ghiozdan
» O întâlnire emoţionantă
» George Ciamba, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale
» Forumul european al sportului pentru anul 2013
» Emily O’Reilly preia funcția de Ombudsman European
» Prognoza meteo în următoarele două săptamâni

Local

» Un poliţist beat s-a răsturnat cu maşina
» Care este cel mai frumos cartier din Craiova?
» Studentă la Medicină, arestată pentru înşelăciuni prin metoda „accidentul“
» Neatenţia la volan l-a băgat la Terapie Intensivă
» Uniforma şcolară, mărul discordiei la Giubega
» Băsescu anunţă timpuri grele în vremea lui Ponta
» Lopata, interzisă la cârpirea străzilor sparte
» Cârna, sub povara bătrâneţii
» 1 octombrie – Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în judeţul Olt

Dolj

» Percheziţii în Dolj, Bucureşti şi alte patru judeţe la suspecţi de evaziune fiscală
» Cinci doljeni, în arest pentru contrabandă cu țigări

Sport

» Fotbal – Mourinho este sigur că Steaua va câştiga puncte în această grupă
» A venit Topchov, a plecat Petrişor
» Energia Rovinari a devenit Energia Târgu Jiu
» SCM-U a păstrat trofeul în Bănie
» Amariei: Echipa cade psihic în ultimele zece minute
» Liga a IV-a Dolj
» Liga a III-a, seria 3
» Liga a II-a, seria 2
» „Minerii“, perdanţi
» Pandurii, „gazaţi“ de medieşeni
» Vâlcea a plecat cu punct de la Piteşti
» FCU Craiova a „prins“ podiumul
» Muzeu „Costică Ştefănescu“
» A plouat cu „roşii“ la Târgu Mureş
» Fotbal – Curelea şi Ferfelea au semnat cu CS Universitatea Craiova

Bani & Afaceri

» Angajările la Minprest, doar pe trei luni
» Mihail Vlasov a iniţiat un proiect de lege abuziv şi anticonstituţional

Magazin

» Horoscop
» Vedete MasterChef – Proba Celebrităţii

Top