5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn poliţist beat s-a răsturnat cu maşina

Un poliţist beat s-a răsturnat cu maşina

Şeful de post din comuna mehedinţeană Dârvari, judeţul Mehedinţi, Gheorghe Bulată, a provocat ieri un accident de circulaţie cu maşina de serviciu. Gheorghe Bulată s-a urcat în stare de ebrietate la volanul Loganului de serviciu, iar în timp ce se plimba pe raza comunei Cujmir, din cauza vitezei excesive, maşina a ieşit de pe partea carosabilă, a lovit un cap de pod şi s-a răsturnat.
La faţa locului s-a deplasat o echipă complexă de la IPJ Mehedinţi, precum şi şeful Poliţiei Rutiere Mehedinţi. Poliţiştul a fost testat cu alcoltestul, rezultând o alcoolemie de 1,02 miligrame alcool pur în aerul expirat. Se pare că Bulată consumase băuturi alcoolice la o nuntă. Însă, acesta era în afara orelor de serviciu, îmbrăcat în poliţist, nu era în misiune, conducea maşina poliţiei şi se afla în afara ariei de acţiune şi competenţă.
„Este vorba de un accident de circulaţie produs pe Drumul Naţional 56 A, în localitatea Cujmir. Pe fondul vitezei excesive, conducătorul auto al utilitarei a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat. Este vorba de un poliţist, a fost testat cu aparatul alcooltest şi a fost condus la Serviciul de Ambulanţă pentru a recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei deoarece se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În funcţie de rezultatul probelor, poliţistul riscă fie o amendă contravenţională şi reţinerea permisului pentru o perioadă de 90 de zile, fie dosar penal pentru conducerea unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală“, a precizat Claudiu Bebec de la Serviciul Poliţiei Rutiere Mehedinţi.
Poliţistul a mai provocat cu ceva timp în urmă un accident de circulaţie în Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS