22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Campanie pentru prevenirea criminalităţii

Dolj: Campanie pentru prevenirea criminalităţii

Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminaliţăţii derulează, începând de astăzi, la nivel naţional, campania intitulată „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Ajunsă la cea de-a opta ediţie, campania are ca obiectiv sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale şi a implicării în activităţi cu caracter preventiv.

Poliţiştii din structurile de analiză şi prevenire a criminalităţii vor organiza întâlniri cu elevi, părinţi, profesori, bătrâni, femei, administratori de societăţi comerciale şi de imobile, reprezentanţi ai comunităţilor multiculturale şi factori poştali. Aceste întâlniri vor constitui baza unor dezbateri despre delincvenţa juvenilă, violenţa în şcoli, victimizarea minorilor, violenţa în familie, criminalitatea în mediul rural, consumul de droguri şi siguranţa rutieră. Totodată, se vor distribui pliante cu recomandări preventive tematice şi se vor organiza puncte fixe de informare şi expoziţii tematice. În campanie sunt angrenate autorităţi locale, unităţi de învăţământ, societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale, instituţii guvernamentale şi instituţii de presă.

Săptămâna Prevenirii Criminalităţii în Dolj

Săptămâna Prevenirii Criminalităţii va fi marcată şi în judeţul Dolj. Evenimentul a fost lansat astăzi, în prezenţa reprezentanţilor presei, cu prezentarea partenerilor implicaţi în acţiuni şi a agendei de lucru pentru fiecare zi din aceasta săptămână. Totodată, a fost lansat un concurs de filme de scurt metraj cu tema „Spune NU violenţei în şcoli”, organizat împreună cu Asociaţia „Tinerii Luptă Împotriva Viciilor Mileniului III” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.

Partea a doua zilei este dedicată prevenirii infracţiunilor de furt. Astfel, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Secţia 5 Poliţie Craiova, împreună cu voluntari vor organiza simularea unui furt din locuinţă, în cartierul Craioviţa Nouă. Se vor urmări reacţiile cetăţenilor prezenţi şi ulterior se vor pune întrebări cu privire la comportamentul propriu şi măsurile care trebuie adoptate pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni. De asemenea va fi discutat şi modul în care cetăţenii trebuie să procedeze când sunt victime sau martori ai infracţiunilor de furt. Cu această ocazie vor fi distribuite pliante conţinând recomandări preventive.  

Poliţiştii craioveni vor organiza întâlniri cu cetăţenii, în vederea transmiterii de recomandări destinate prevenirii furturilor din locuinţe, iar poliţiştii de la secţiile rurale şi posturile de poliţie comunale din judeţul Dolj vor discuta cu cetăţenii pentru a-i ajuta pe aceştia să prevină furturile de animale.

Acţiunile vor continua pe parcursul întregii săptămâni, până vineri, 4 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS