Acasă Local Vâlcea: Elevii îşi aleg reprezentanţii în consiliile şcolare

Vâlcea: Elevii îşi aleg reprezentanţii în consiliile şcolare

Elevii vâlceni îşi vor alege reprezentanţii în luna octombrie. Consiliul Judeţean al Elevilor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean sunt promotorii acestui exerciţiu democratic, desfăşurat în toate unităţile de învăţământ din judeţ, exerciţiu la care poate participa orice elev de clasa a 9-a, a 10-a sau a 11-a. De asemenea, alegeri se vor organiza şi în câteva dintre şcoliile gimnaziale.

Calendarul de desfăşurare este următorul: Depunerea candidaturilor: 23 septembrie – 14 octombrie; validarea candidaturilor: 15 – 16 octombrie; desfãşurarea campaniei electorale: 16 – 25 octombrie; sesiuni electorale: 28 octombrie – 1 noiembrie. Candidaturile se depun online pe www.wedu.ro şi în format fizic la comisia din fiecare şcoală. Daca există elevi interesaţi care au nelămuriri, pot contacta organizatorii la adresa de e-mail valceacje@gmail.com.

Rolul Consiliului Elevilor în viaţa şcolară este acela de a reprezenta elevii în structurile de conducere ale şcolii, dar şi de a se implica activ în propunerea, elaborarea şi implementarea unor programe, proiecte, acţiuni şi evenimente pentru elevi. Consiliile Şcolare sunt formate din Biroul Executiv (Preşedinte, Vicepreşedinţi; Secretar) şi Departamente (Cultură şi educaţie; Sport şi programe de tineret; Avocatul Elevului; Mobilitate, Informare, Formare şi Consiliere; Concursuri şcolare şi extraşcolare).

Exit mobile version