10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Canalul cu bucluc

În Craiova există străzi recent asfaltate, dar cu probleme. Pe strada Pelendava, în mijlocul drumului este un canal care nu mai are dispozitivul de închidere şi orice şofer care dă peste el riscă să-şi strice maşina. Această situaţie durează de două luni.

Gura de canal de pe strada Pelendava se află exact în mijlocul drumului şi încurcă circulaţia maşinilor. Ea este semnalizată cu un cauciuc în care sunt înfipte nişte fiare de care e legată o bucată de bandă cu dungi alb-roşii şi un semn din tablă care atrage atenţia şoferilor să ocolească canalul cu pricina. În aceste două luni au dispărut semnele care îi ajutau pe conducători să ocolească canalul şi în locul lor au fost puse nişte crengi. Acestea erau acolo şi luni seară. Acum situaţia s-a schimbat, dar nu prea mult, în sensul că au fost aduse din nou nişte panouri de semnalizare.
Angajaţii benzinăriei din zonă spun că această situaţie, deşi există de aproape două luni, nu interesează pe nimeni, şi că mai mulţi şoferi au dat peste gura de canal şi şi-au distrus maşinile: „A dat unul în gura asta de canal de a strâmbat janta, altul a dat noaptea în ea şi după aceea a avut probleme. Un timp nu a fost pus nimic aici, şoferii dădeau peste ea şi îşi loveau maşinile. Oricum, şi cu indicator, şi fără, şoferii tot dau în ea“, spune Constantin Vladu, angajatul unei benzinări care se află pe strada cu pricina.

Groapa şi denivelările de pe strada Elena Teodorini au rămas nereparate

Denivelarea şi gropile apărute în asfalt la intersecţia străzilor Elena Teodorini şi Calea Brestei au rămas la fel, nimeni nu a făcut nimic pentru a schimba situaţia. Gazeta de Sud a mai scris despre această problemă, dar situaţia a rămas neschimbată. În continuare, şoferii riscă să-şi strice maşinile dacă nu apasă frâna şi nu ocolesc porţiunea cu probleme.

Şoferii sunt nemulţumiţi

Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat, unde a dispărut dispozitivul de închidere de la gura de canal şi cum s-a ajuns în situaţia de faţă. Un taximetrist nemulţumit opreşte şi spune că dacă nu era atent dădea şi el în gura de canal: „Era să dau şi eu peste ea, nu era semnalizată. Nimeni nu face nimic şi e aşa de vreo două luni. Sunt convins că o să mai dureze mult timp până o să vină cineva să o repare. Aşa e la noi, la români, pe nimeni nu interesează o problemă, dar toţi ne lovim de ea“, conchide taximetristul.
Oamenii care locuiesc pe această stradă spun că se ajunsese ca gura de canal cu probleme să fie semnalizată cu buruieni pentru că semnele celelalte, care erau din fier, au fost furate: „E de mult problema asta, era semnalizată cu nişte semne din fier care au fost furate. După aceea au fost puse nişte crengi şi acum văd că iar au adus un semn, tot din fier, sper ca pe ăsta să nu-l mai fure nimeni. Strada e bună, dar ne facem de râs cu gura de la canal descoperită“, mărturiseşte Constantin Surcel.
Un alt şofer îşi exprimă şi el dezamăgirea faţă de această situaţie: „Nu cred că e o situaţie normală şi nu cred că se va repara prea curând. Poţi să-ţi distrugi maşina aici dacă nu vezi că e semnalizată zona“, mărturiseşte Mihai Popa.
Pe o altă arteră din Craiova există altă problemă cu un canal. Pe strada Libertăţii, canalul nu mai e la acelaşi nivel cu strada, formând o groapă în asfalt. Şoferii trebuie să ocolească canalul dacă nu vor să-şi strice maşinile. „Trebuie să-l ocolim, altceva nu avem de făcut“, spune un taximetrist care trece prin zonă.
Gazeta de Sud a obţinut un punct de vedere de la Compania de Apă Oltenia: „Nu ştiam de această problemă, dar o să mergem să vedem ce se întâmplă, dacă canalul este de-al nostru, şi dacă este problemă cu gura de canal o vom rezolva“, a declarat Alexandra Chiriţescu, purtător de cuvânt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS