21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFlorin Siclitaru, condamnat definitiv

Florin Siclitaru, condamnat definitiv

Florin Iulian Siclitaru, nepotul omului de afaceri craiovean Iulian Siclitaru, a fost condamnat definitiv la şase luni de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat că a bătut un craiovean. Inculpatul este judecat în prezent pentru că i-a ucis cu Mercedesul pe care îl conducea pe tinerii craioveni Andrei Dragomir şi Cosmin Băbălău.

În dosarul nr. 31208/215/2012, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reţinut că, în noaptea de 20 spre 21 aprilie 2012, Florin Iulian Siclitaru l-a lovit cu pumnii şi cu picioarele pe Bogdan Mitruţoiu, cu care avea un conflict mai vechi. Mitruţoiu a fost bătut de Siclitaru în public, pe strada Calea Bucureşti, în zona blocului M9, iar victima sa a suferit leziuni pentru a căror vindecare a avut nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale. În noiembrie 2012, procurorii au terminat cercetările în acest dosar şi l-au trimis în judecată pe Siclitaru pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală, faptă penală care se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni la cinci ani.
Pe 9 mai, anul acesta, magistraţii Judecătoriei Craiova l-au găsit vinovat pe Florin Iulian Siclitaru pentru fapta comisă şi l-au condamnat la minimul pedepsei – şase luni de închisoare cu executare. În plus, instanţa l-a obligat pe inculpatul Siclitaru să-i plătească bărbatului pe care l-a bătut daune materiale în valoare de 1.500 de lei şi 4.000 de euro daune morale.
Atât inculpatul, cât şi Mitruţoiu au făcut recurs împotriva sentinţei date de Judecătoria Craiova, dosarul fiind trimis la Tribunalul Dolj.
Vineri, instanţa a decis să respingă recursul lui Mitruţoiu şi să-l admită pe cel formulat de Siclitaru, însă numai în ceea ce priveşte latura civilă. Tribunalul Dolj a dispus ca Siclitaru să execute cele şase luni de puşcărie, însă a hotărât ca acesta să-i achite lui Mitruţoiu numai 600 de lei şi 2.000 de euro drept daune materiale şi daune morale. Sentinţa Tribunalului Dolj este definitivă.

În puşcărie pentru ucidere din culpă

Florin Iulian Siclitaru era deja în închisoare la data pronunţării acestei sentinţe, acesta fiind arestat preventiv pe 1 aprilie, după ce a provocat un accident de circulaţie în urma căruia doi tineri au murit. Accidentul a fost produs de Siclitaru în dimineaţa zilei de 31 martie, în jurul orei 5.00, în zona trecerii de pietoni de la intersecţia străzilor Calea Bucureşti şi Spaniei. Doi tineri care tocmai ieşiseră dintr-un club şi se îndreptau către casă, Andrei Dragomir, de 20 de ani, şi Cosmin Băbălău, de 21 de ani, ambii din Craiova, au fost loviţi în plin şi ucişi pe loc de un Mercedes care circula cu viteză dinspre centru către Electroputere. Maşina care i-a lovit şi omorât pe cei doi tineri a fost găsită de poliţişti mai târziu abandonată la câteva sute de metri de locul accidentului, într-o parcare. După primele verificări, oamenii legii au stabilit că Mercedesul care a provocat accidentul este înmatriculat pe una dintre firmele omului de afaceri craiovean Iulian Siclitaru, însă este condus de nepotul său, Florin Iulian Siclitaru. Şoferul Mercedesului a fost prins de poliţişti abia în seara zilei de 31 martie, în jurul orei 21.00, apoi a fost dus la audieri.
Procurorii craioveni care au dispus trimiterea în judecată a lui Siclitaru au reţinut că, „din cauza vitezei excesive şi a atitudinii nepăsătoare cu privire la derularea traficului, inculpatul a observat cu întârziere prezenţa celor doi pietoni. Manevra sa de a trage volanul către stânga nu a putut ajuta la evitarea impactului cu cele două victime“. Raportul de expertiză tehnică a arătat că viteza Mercedesului înainte de a-i lovi pe cei doi pietoni a fost de 125 km/h.
Pe 17 iulie, după ce şi-a recunoscut faptele comise, inculpatul a fost condamnat de Judecătoria Craiova la patru ani de puşcărie. Siclitaru a atacat cu recurs hotărârea instanţei, dosarul în care este judecat pentru ucidere din culpă fiind în prezent pe rolul Curţii de Apel Craiova. Următorul termen de judecată al recursului a fost stabilit de instanţă pentru data de 9 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS