7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMilitar găsit împuşcat în cap

Militar găsit împuşcat în cap

Un militar, de 26 de ani, din comuna gorjeană Alimpeşti, a fost găsit împuşcat în cap ieri-dimineaţă. Trupul soldatului a fost descoperit, în jurul orei 9.00, de un coleg care se pregătea să îl înlocuiască din serviciul de pază. La faţa locului a fost chemată o ambulanţă, care nu a făcut altceva decât să constate decesul bărbatului, în ciuda speranţelor celorlalţi soldaţi că tânărul ar mai fi putut să fie salvat.
„La ora 9.03 s-a primit un apel prin care era chemată ambulanţa pentru a interveni la un posibil deces. S-a deplasat o salvare cu medic. La faţa locului s-a constatat o plagă prin împuşcare cu decerebrare de substanţă cerebrală. S-au chemat organele abilitate pentru a se efectua procedurile legale şi pentru a se constata decesul“, a precizat Dan Vâlceanu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. Surse din cadrul Garnizoanei Târgu Jiu au precizat că militarul a fost găsit într-o baltă de sânge, împuşcat în zona capului. Rana provocată de glonţ i-a fost fatală caporalului Adrian Toader, care a decedat pe loc. „Caporalul Adrian Toader, de la UM 01541 Târgu Jiu, a fost găsit decedat prin împuşcare, în jurul orei 9.00, în timpul efectuării serviciului de pază. Militarul avea 26 de ani, era necăsătorit şi era angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 2008. Împrejurările producerii evenimentului sunt cercetate de o comisie condusă de comandantul unităţii militare, iar în cauză a fost sesizat Parchetul Militar Craiova“, a declarat maiorul Dorin Dumitru, purtătorul de cuvânt al Garnizoanei Târgu Jiu.

Arma s-ar fi descărcat accidental

Procurorii militari, alături de comisia din cadrul unităţii militare, vor încerca să afle ce s-a întâmplat. Caporalul avea în dotare un pistol-mitralieră. Pe lângă ipoteza sinuciderii, mai este luată în calcul posibilitatea producerii unui accident nefericit, prin descărcarea armei. De altfel, aceleaşi surse militare au mai declarat că soldatul se pregătea să iasă din tură, după 12 ore de serviciu de pază. În momentul verificării armei, aceasta s-ar fi descărcat accidental, iar glonţul ar fi trecut prin mâna soldatului şi prin cap. Comisia de anchetă va verifica tot ce s-a întâmplat şi va stabili cauza decesului. Procurorul militar aşteaptă şi rezultatul necropsiei, pentru a avea o imagine completă a modului în care s-a produs decesul. Rezultatul autopsiei va ajunge la comisia de anchetă astăzi, după ce medicii legişti gorjeni se vor pronunţa în acest sens.

Familia este devastată de cele întâmplate

La auzul veştii că Adrian Toader a murit împuşcat în cap, familia şi rudele tânărului au rămas fără grai, nevenindu-le să creadă că un tânăr aflat la începutul vieţii a avut parte de o asemenea moarte. La sediul unităţii militare de pe Calea Bucureşti din Târgu Jiu au sosit ieri membri ai familiei, care nu au dorit să comenteze cele întâmplate. La unitatea militară a venit şi iubita lui Adrian Toader, devastată de vestea primită, cu atât mai mult cu cât tânărul petrecuse cu ea nu cu mult timp în urmă. Adrian Toader împlinise 26 de ani pe 8 septembrie şi a sărbătorit alături de cei dragi. Atât cadrele militare, cât şi membrii familiei au numai cuvinte de laudă despre soldat şi au precizat că acesta nu avea un comportament care să genereze stări conflictuale. Toate referinţele din dosarul militarului sunt bune, iar colegii din unitatea militară aveau o relaţie de serviciu bună cu acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS