16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGuvernul a aprobat ajutoare pentru persoanele sinistrate din judeţul Galaţi

Guvernul a aprobat ajutoare pentru persoanele sinistrate din judeţul Galaţi

Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2013, pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în județul Galați.
MDRAP a inițiat o serie de măsuri care vizează următoarele aspecte:
– S-a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2013 pentru Agenția Națională pentru Locuințe. Conform rectificărilor bugetare, pentru anul 2013, ANL estimează venituri totale de 147.254 mii lei și cheltuieli totale de 174.367 mii lei.
– S-a inițiat Programul ”Reconstrucția, consolidarea și repararea caselor de locuit distruse sau avariate de calamitățile naturale din anul 2013”. Casele distruse se reconstruiesc cu finanțare de la bugetul de stat în cazul în care nu pot fi reconstruite în regie proprie de către proprietarii acestora datorită incapacității fizice și/sau a lipsei surselor de finanțare pentru contractarea lor cu prestatori de servicii specializați. De asemenea, programul vizează achiziționarea în mod centralizat a materialelor de construcție pentru consolidarea și repararea în regie proprie de către proprietari a caselor avariate. Programul se realizează prin contractarea lucrărilor de execuție de către Agenția Națională pentru Locuințe. Tot prin ANL se va realiza achiziționarea, în mod centralizat, a materialelor destinate consolidării și reparării caselor avariate.
– Se alocă, din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, suma de 7.141.308,80 lei pentru bugetele locale ale unor unități administrativ teritoriale din județul Galați pentru limitarea efectelor negative produse din cauza calamităților naturale.
– S-a suplimentat bugetul MDRAP cu suma de 19.859 mii lei, din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pe anul 2013, la Capitolul 70.01 ”Locuințe, servicii și dezvoltare publică”. Această sumă va fi folosită pentru reconstrucția/reabilitarea unui număr de 227 case de locuit prin Programul ”Reconstrucția, consolidarea și repararea caselor de locuit distruse sau avariate de calamitățile naturale din anul 2013”
Guvernul a adoptat această Hotărâre prin care se aprobă scoaterea din rezervele de stat și acordarea ca ajutor umanitar din urgență, cu titlu gratuit, în limita sumei de 2.155 mii lei a unor cantități de conserve, alimente de bază, pături și saltele, precum și combustibil pentru ajutorarea persoanelor sinistrate ca urmare a ploilor abundente din perioada 11-13 septembrie 2013 din județul Galați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS