11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGospodărie inundată la fiecare ploaie

Gospodărie inundată la fiecare ploaie

http://www.youtube.com/watch?v=oeTF1XTQyA4

După ce ani la rând a făcut sesizări la primărie, chiar şi la preşedinte, o craioveancă a ajuns la capătul răbdărilor. Femeia se plânge că, după ce cei de la primărie i-au astupat canalul de lângă curte, toată apa de la ploi se scurge în gospodăria sa.

De când s-a mutat pe strada Bahlui în cartierul Catargiu, Maria Amza trăieşte un coşmar din cauza apei de ploaie şi a topirii zăpezii. Femeia spune că s-a astupat canalul şi din această cauză apa nu mai are unde să se scurgă şi rămâne în curtea ei: „Au pus pământ şi pietre peste canal. Vecinii spun că primăria a dat aprobare să se astupe. Eu am fost la primărie şi cei de acolo au zis că nu ei au dat aprobarea“. Femeia se plânge că, din cauza apei, i-a căzut cămara şi garajul şi la orice ploaie mai puternică i se inundă curtea casei. Această problemă este încă din anul 1999, timp în care Maria Amza a trimis sesizări peste sesizări la primărie, chiar şi la preşedinte pentru a scăpa de această situaţie. „De atunci şi până în prezent mă zbat, dar degeaba. Mă duc în audienţă la primărie şi ei îmi trimit compania de apă, care îmi zice că nu e de domeniul lor canalul, nici astupat, nici deschis. Nu noi l-am astupat şi nu avem reţea de pluvială. De la primărie nu a venit nimeni niciodată. Preşedintele mi-a răspuns şi mi-a zis că, dacă primăria nu rezolvă nimic, să consult un avocat“, a spus femeia oftând.
Craioveanca se plânge că în fiecare an trebuie să repare casa, dar a ajuns la capătul răbdării. „Să se facă ceva să nu mi se mai inunde curtea. Eu cer despăgubiri pentru căsuţa mea. Am ajuns la capătul răbdării, o să cadă casa pe mine de la atâta apă“.
Maria Amza a primit şi o amendă de 500 de lei de la poliţie pentru că a luat nişte pavele de pe stradă şi le-a pus la poarta ei: „M-a ajutat copilul meu să ridic bordura asta şi un vecin a sunat la poliţie şi m-a acuzat că am furat piatră din stradă“, a povestit femeia, arătând pavelele de la poartă.
Vecinii  sunt de altă părere şi spun că s-a făcut o gură de preluare a apei, s-a băgat şi o ţeavă şi canalul a rămas doar o groapă. „Acesta nu este un canal, nu are cum să o inunde de aici. Tot timpul venea viitura în faţa curţii mele când exista presupusul canal, acesta a fost canal doar pe timpuri“, povesteşte un vecin care ne arată şi poze în care era canalul înainte de a se astupa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS