16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsfalt nou, loc de joacă prea mic

Asfalt nou, loc de joacă prea mic

http://www.youtube.com/watch?v=A-kea2aXxwQ

Primăria a demarat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, lucrările de reabilitare a părculeţului din cartierul craiovean Rovine, din zona poştei, care, din spusele locatarilor, nu a mai fost refăcut de mai bine de 25 de ani. Totuşi, oamenii se plâng că nepoţii şi copiii lor au un loc de joacă mult prea mic şi neîngrădit, fapt ce permite câinilor cu şi fără stăpân să murdărească zona.

Părculeţul din Rovine, aflat chiar vizavi de poşta din cartier, a intrat în reabilitare în urmă cu două săptămâni. Aleile vor fi asfaltate, iar o nouă parcare este amenajată în acest moment. Mulţi locatari spun că este un lucru bun, dar au anumite amendamente legate de lucrări.

Loc revendicat, „bomboana pe colivă“

Unul dintre ele este că o parte din teren a fost revendicată şi strică aspectul. „Având în vedere că au trecut vreo 25-26 de ani de când a fost dată în folosinţă zona, se mai degradase. Deci, din ‘87 nu s-a mai efectuat nimic. Din cauza unei lipse de principiu, de gândire, a rămas aici o bucată revendicată cu hotărâre definitivă şi irevocabilă pentru un locatar care a avut casă aici şi a dorit un teren în schimb. Are cam 400 de metri pătraţi şi încă 12 metri sub bloc. Un consilier neinspirat a obţinut ca în această zonă să nu se dea la schimb terenul; o prostie crasă înfăptuită acum vreo zece ani. Omul vrea teren cu utilităţi în schimb, nu vrea bani şi a rămas acum bomboana pe colivă“, povesteşte Daniel Molete, unul dintre locatari.

Poliţia nu amendează pe nimeni
pentru mizerie

Mai mult, acesta se plânge de mizeria din parc, atât de cea făcută de câini, cât şi de cea neamendată de Poliţia Locală. „Altă problemă este cu locul de joacă. El trebuie împrejmuit şi ferit de câini, nu sub aspectul agresivităţii, ci sub aspectul mizeriei pe care o fac. Copiii se joacă în fecale şi în urină de câine. Chiar şi proprietarii de câini vin cu ei aici. Iar poliţia asta comunitară, «maidaneză» cum îi zic eu, de stradă, ar trebui să se implice. Nu este o bancă fără un covor de seminţe sub ea. Doamna primar zice că vrea să facă capitala culturală. Cu coji de seminţe? Niciodată. Cu rahat de câine pe toate trotuarele? Niciodată. Legea este, dar poliţia trebuie să-şi facă treaba. Amenda este de la 500 de lei în sus, dar nu-i vezi. Locul de joacă trebuie întreţinut, sunt peste o sută şi ceva de copii care vin zilnic aici“, consideră acesta. De menţionat că pentru aruncarea ambalajelor, deşeurilor şi gunoaielor de orice fel, un om ca oricare primeşte amendă cuprinsă între 300 şi 700 de lei, iar persoanele juridice, între 700 -1.500 de lei, conform Hotărârii nr. 319/2009 a Consiliului Local Craiova. Din câte se pare, însă, nu are cine să aplice aceste sancţiuni.

Gropi şi bănci stricate

Altă locatară din zonă, Ersilia Bână, este nemulţumită de faptul că locul de joacă nu a fost mărit, având în vedere că aici vin sute de copii zilnic. „Părculeţul este aici de ani de zile. Vedeţi gropi, bănci stricate… Nu se poate face un loc de joacă amenajat, închis, să nu mai vină animalele? Seara sunt foarte mulţi copii aici, este singurul loc de joacă. Toarnă beton aici, dar puteau totuşi să mărească suprafaţa. Nu au loc, să veniţi seara să vedeţi“, explică femeia. Aceasta consideră că ar fi binevenită şi o schimbare a mobilierului urban, care ar pune în pericol vieţile celor mici. „Uitaţi, fetiţa aceea se urcă pe un leagăn, care stă să cadă! Dacă se rupe lanţul, sigur că părintele e de vină“, a completat, ironică, femeia. Un bunic care locuieşte în zonă, Florentin Mişu, crede şi el că ar mai trebui puse câteva leagăne şi garduri cu poartă de intrare, care să delimiteze zona.
Încercând să aflăm mai multe detalii legate de aceste lucrări şi durata lor, reprezentanţii firmei de construcţii Delta ACM de la faţa locului au refuzat să dea mai multe detalii, îndrumându-ne către autorităţile locale. Contactaţi de GdS, reprezentanţii primăriei au fost de negăsit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS