10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinori arestaţi pentru omor

Minori arestaţi pentru omor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reţinut, duminică seară, o minoră de 16 ani din comuna Rojişte, acuzată de comiterea infracţiunii de omor după ce şi-a înjunghiat concubinul. Alt minor, un băiat de 15 ani, din comuna Unirea, a fost arestat şi este cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor după ce şi-a ucis bunica.
Din cercetările anchetatorilor s-a stabilit că duminică, în jurul prânzului, Alexandra Flori B., care trăia în concubinaj cu Marian Broboană, de 23 de ani, la domiciliul acestuia din comuna Mârşani, a culcat copilul de două luni, iar când a văzut că şi concubinul său a adormit, a luat un cuţit de bucătărie şi i l-a înfipt acestuia în piept. Ulterior, medicii legişti au stabilit că lovitura primită a atins inima victimei, care a decedat la scurt timp. Adolescenta de 16 ani, care se află în abandon şcolar, a fost adusă la Craiova, unde a fost audiată de un procuror  din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Minora şi-a recunoscut fapta şi a explicat că şi-a înjunghiat şi ucis concubinul pentru că o bătea frecvent, iar în luna iulie chiar a tuns-o la zero. Procurorii doljeni au mai precizat că luni minora a fost dusă la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, iar instanţa a emis pe numele ei un mandat de arestare pentru 19 zile pentru comiterea infracţiunii de omor.
Alt minor, Sorin Andrei C., de 15 ani, din comuna Unirea, a fost arestat preventiv pe 30 iulie, după ce procurorii au stabilit că şi-a ucis bunica, pe Maria Cruţan, de 87 de ani. În urma anchetei făcute în acest caz, procurorii doljeni au stabilit că, în noaptea de 27 spre 28 iulie, minorul a băut câteva beri, apoi s-a întors acasă. Când bunica sa i-a reproşat că bea şi că nu o ajută cu treburile din gospodărie, minorul a pus mâna pe un topor şi a lovit-o de mai multe ori în cap. Ulterior, băiatul i-a tăiat femeii o mână şi hainele cu care era îmbrăcată, apoi a plecat. Cadavrul Mariei Cruţan a fost găsit de o vecină, care a anunţat poliţia. Anchetatorii au mai precizat că, la audieri, băiatul nu a putut explica de ce i-a tăiat mâna bunicii pe care tocmai o ucisese.
Medicii legişti au stabilit că Sorin Andrei C. avea discernământ atunci când şi-a ucis bunica, tânărul fiind arestat preventiv pe 30 iulie. Luni, pe 9 septembrie, mandatul de arestare preventivă emis pe numele inculpatului a fost prelungit pe o perioadă de 15 zile printr-o hotărâre a Curţii de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS