17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVictima a decedat, şoferul eliberat

Victima a decedat, şoferul eliberat

Marin Viscol, de 47 de ani, din comuna Leu, bărbatul care a fost accidentat în dimineaţa zilei de 4 septembrie de o autoutilitară al cărei şofer a fugit, a murit vineri dimineaţă la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au precizat că, în dimineaţa zilei de 4 septembrie, în jurul orei 6.30, Marin Viscol, de 47 de ani, din comuna Leu, care mergea pe o bicicletă pe DN 6, către Craiova, a fost lovit din spate de un autovehicul al cărui şofer a părăsit locul accidentului.
În urma impactului, biciclistul a fost rănit grav şi transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a primit primele îngrijiri. Medicii au stabilit că victima accidentului a suferit un traumatism cranio-cerebral şi s-a ales cu două coaste fracturate. Imediat după accident, poliţiştii de la Rutieră au început să strângă informaţii despre şoferul care l-a lovit pe biciclist, iar după câteva ore l-au şi prins. Este vorba de Ionuţ Bârcu, de 21 de ani, din Craiova, angajat al unei firme de distribuţie de produse alimentare.
Oamenii legii au stabilit că, după accident, tânărul s-a dus la firmă, a luat altă maşină şi a început lucrul. Ulterior, după ce a fost audiat, tânărul a fost reţinut şi dus în arestul IPJ Dolj, iar pe 5 septembrie Judecătoria Craiova a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului. Bârcu a făcut recurs, iar luni, pe 9 septembrie, judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să-l elibereze din arest. Vineri dimineaţă, după cinci zile de la eliberarea din arest a lui Bârcu, Marian Viscol a murit la Spitalul de Urgenţă Craiova din cauza unui stop cardio-respirator survenit cel mai probabil în urma unui infarct.
Poliţiştii doljeni au explicat că, dacă medicii legişti vor constata că infractul suferit de Marin Viscol a fost cauzat de leziunile apărute în urma accidentului rutier, Bârcu va fi cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS