27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMaidanezul agresiv e de negăsit

Maidanezul agresiv e de negăsit

http://www.youtube.com/watch?v=XaLSxwyryZs

Copilul în vârstă de un an şi jumătate muşcat de câine marţi, pe strada Gârleşti, este în stare bună, însă câinele care l-a muşcat nu este de găsit. Tatăl băieţelului spune că animalul ar mai fi dat urme de agresivitate în urmă cu o lună, când a mârâit la copilul său. Cei care se presupune că au ascuns maidanezul într-o curte au repezit pe oricine a încercat să se apropie pentru a purta o discuţie.

Un băieţel în vârstă de un an şi jumătate a fost muşcat marţi de un câine maidanez, incidentul petrecându-se pe strada Gârleşti din Craiova. Tatăl copilului, Liviu Ungureanu, ne-a povestit ce s-a petrecut. „Alaltăieri (marţi – n.r.), în jurul orei 17.00, soţia era cu copilul la plimbare în apropierea imobilului unde locuiesc, iar un câine al străzii, care era liniştit, s-a aşezat lângă soţie, lângă căruţul copilului. Cel mic era dat jos din căruţ, împingea căruţul, şi la un moment dat a atins câinele, din joacă, cu hăinuţele. În acel moment câinele a mârâit şi s-a şi repezit şi a atacat pe o parte, pe urechea dreaptă. (…) Soţia l-a ridicat din faţa animalului, iar el s-a ales cu o zgârietură pe scalp şi cu pavilionul urechii compostat, zdrelit“, a povestit bărbatul.

„Câinele nu e la prima tentativă“

Strada pe care locuieşte familia Ungureanu este plină de câini maidanezi. Tatăl copilului şi-a amintit că aceasta nu ar fi prima reacţie agresivă a câinelui. „Câinele nu e la prima tentativă, a mai încercat odată tot pe copilaş să-l muşte. El l-a luat odată de codiţă şi atunci am văzut prima lui reacţie agresivă, acum o lună de zile să zic. A mârâit şi s-a întors cu dinţii rânjiţi către copil“, susţine Liviu Ungureanu. Acesta a explicat că echipa de ecarisaj nu a venit odată cu ambulanţa SMURD la faţa locului, ci de-abia la o zi după, timp în care cineva de pe stradă ar fi ascuns câinele. „Când au venit cei de la ecarisaj, a doua zi – pentru că ei nu au program tot timpul -, nu au mai putut lua câinele pentru că era închis în curtea unui imobil. Acolo nu este nimeni, este cumpărat de cineva şi din anumite motive nu locuieşte nimeni acolo. Nu au putut să ridice câinele (…) Bănuiesc cine a fost, dar nu pot să mă pronunţ, pentru că nu am văzut“, ne-a spus tatăl băiatului. Acesta a fost rugat de echipa de ecarisaj să sune atunci când câinele va fi eliberat din nou pentru ca hingherii să vină iar pentru a încerca să-l ridice.

„Plecaţi de-aici, de la gard încoace e proprietate privată“

Bărbatul ne-a arătat curtea în care ar fi fost ascuns câinele care l-a muşcat pe fiul său, însă accesul a fost blocat de o doamnă foarte vocală care ne-a certat şi a devenit impacientată. „Plecaţi de-aici, de la gard încoace e proprietate privată, nu aveţi ce căuta“, a strigat femeia, care locuieşte într-una dintre casele îngrădite separat, care sunt toate pe o singură proprietate. Câţiva muncitori care lucrau în zonă ne-au spus că acel câine nu ar mai fi acolo şi au evitat şi ei să spună mai multe. Deşi femeia vorbea despre un gard care ar delimita acea proprietate cu mai multe case, acel gard era, de fapt, format din nişte sârme întinse de-a lungul terenului. Dincolo de ele, pe proprietatea privată, există şi un coteţ al unui căţel care are mereu acces la stradă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS