12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSiclitaru rămâne deocamdată în arest

Siclitaru rămâne deocamdată în arest

Curtea de Apel Craiova a hotărât marţi să prelungească mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Florin Iulian Siclitaru, tânărul craiovean condamnat la patru ani de puşcărie după ce a accidentat mortal doi pietoni.
Florin Iulian Siclitaru a fost arestat preventiv pe 1 aprilie, fiind acuzat că, în dimineaţa zilei de 31 martie, în jurul orei 4.50, în timp ce conducea un Mercedes, i-a accidentat mortal pe Andrei Dragomir, de 20 de ani, și Cosmin Băbălău, de 21 de ani, care traversau Calea Bucureşti din Craiova pe trecerea de pietoni. După accident, Florin Iulian Siclitaru a luat un taxi şi a plecat la Petroşani, în judeţul Hunedoara, unde familia sa deţine o cabană. A fost prins abia în seara zilei de 31 martie, în jurul orei 21.35, în trafic, în timp ce se întorcea la Craiova, şi a fost testat cu aparatul etilotest după aproximativ 17 ore de la producerea accidentului, rezultatul fiind negativ. Procurorii craioveni care au dispus trimiterea în judecată a lui Siclitaru au reţinut că acesta este responsabil de producerea accidentului şi de moartea celor doi tineri. „Din cauza vitezei excesive şi a atitudinii nepăsătoare cu privire la derularea traficului, inculpatul a observat cu întârziere prezenţa celor doi pietoni. Manevra sa de a trage volanul către stânga nu a putut ajuta la evitarea impactului cu cele două victime“, au precizat procurorii craioveni.
Anchetatorii au mai menţionat în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a lui Siclitaru că în buletinul preliminar de analiză toxicologică întocmit de medicii legişti de la Institutul „Mina Minovici“ s-a menţionat că rezultatul a fost pozitiv pentru THC, una dintre substanţele active prezente în canabis ori haşiş. De asemenea, raportul de expertiză tehnică a arătat că viteza Mercedesului înainte de a-i lovi pe cei doi pietoni a fost de 125 km/h. Inculpatul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pe 25 mai, iar, pe 17 iulie, după ce şi-a recunoscut faptele, a fost condamnat de Judecătoria Craiova la patru ani de puşcărie. Siclitaru a atacat cu recurs hotărârea instanţei, iar marţi Curtea de Apel Craiova a hotărât să prelungească mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Siclitaru pe 1 aprilie. Următorul termen de judecată al recursului a fost stabilit de magistraţi pentru 9 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS