20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Poliţiştii verifică legalitatea activităţilor din domeniul panificaţiei

Dolj: Poliţiştii verifică legalitatea activităţilor din domeniul panificaţiei

Poliția Română a demarat la data de 1 septembrie o amplă acțiune, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, în județul nostru, de la declanșarea acțiunii, au fost efectuate peste 600 de controale la societăți comerciale, persoane fizice, fiind verificate și aproape 500 de mijloace de transport.

Au fost constatate și întocmite 8 dosare penale, 277 de sancțiuni contravenționale aplicate și ridicate în vederea confiscării peste 4000 kg. de produse, fiind indisponibilizat în vederea confiscării și un autovehicul.
Din dispoziția șefului Poliției Române, chestor-șef Petre Tobă, la data de 1 septembrie a.c. au fost demarate, în toată țara, controale pentru combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei, fiind efectuate  controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie, fiind vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale.

Din momentul demarării acțiunii și până în prezent, în județul nostru, s-au desfăşurat multiple activități la care au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigarea fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi. Polițiștii, angrenați în acțiune, au efectuat 600 de controale, dintre care 437 la societăți comerciale și 163 la persoane fizice, fiind verificate și 488 mijloace de transport. Ca urmare a activităților desfășurate, oamenii legii au constatat 8 fapte de natură penală, dintre care 2 la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. De comiterea acestora sunt suspectate 5 persoane.

În cadrul dosarelor penale constituite, au fost luate măsuri de siguranță cu privire la un mijloc de transport, fiind indisponibilizate 4 000 kg de produse. Valoarea bunurilor care au fost indisponibilizate în dosare penale se ridică la 35.187 lei. De asemenea, au fost aplicate 277 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 76 la Legea 12/1990 privind protejarea pupulației împotriva unor activități comerciale ilicite republicată. Valoarea totală a sancţiunilor contravenționale aplicate se ridică la suma de 159.310 lei, iar a bunurilor ridicate urmare a acestora se ridică la 206.454 lei.

Spre exemplu, în această dimineață, în comuna Calopăr a fost depistat Liviu B. de către polițiștii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor și polițiștii din Segarcea în timp ce transporta pâine, în vederea comercializării, fără a avea documente care să ateste proveniența legală a produselor de panificație transportate.

Din primele cercetări a rezultat faptul că acesta este angajatul unei societăți comerciale din municipiul Craiova, societate administrată de către Marin P. În cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în sumă de 3000 lei, dispunându-se totodată și confiscarea mijlocului auto folosit la săvârșirea contravenției, precum și contravaloarea a 500 de pâini comercializate fără documente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS