16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopil muşcat de un câine fără stăpân

Copil muşcat de un câine fără stăpân

Un copil de un an şi patru luni a fost muşcat de un câine fără stăpân, marţi seară, pe strada Gârleşti din municipiul Craiova. Animalul agresiv nu a putut fi ridicat de hingheri, pentru că a fost adăpostit de cei care îl hrănesc în curtea unei case nelocuite.
O ambulanţă a fost solicitată marţi seară, pe strada Gârleşti, de craioveanul Liviu Ungureanu, al cărui copil de un an şi patru luni fusese muşcat de un câine fără stăpân. Liviu Ungureanu a precizat pentru GdS că ştia câinele ca fiind unul blând, însă s-a dovedit că nu este aşa. „Sunt patru-cinci câini fără stăpân pe stradă, iar cel despre care vorbim este de talie mai mare şi ştiu că nu a mai muşcat pe nimeni până acum. Ieri-seară (marţi seară – n.r.), soţia se plimba cu copilul pe stradă, iar la un moment dat câinele a venit şi s-a aşezat lângă ei. Copilul l-a atins din greşeală, iar câinele a sărit şi l-a muşcat de o ureche şi de scalp. Din fericire, soţia era foarte aproape şi l-a luat imediat în braţe pe cel mic. Cred că numai faptul că a fost soţia atentă a făcut să nu se întâmple o tragedie, să nu desfigureze copilul“, a povestit bărbatul.
Medicii de pe ambulanţa care a fost trimisă la locul incidentului au constatat că micuţul a suferit câteva zgârieturi la o ureche şi pe cap şi i-au acordat primele îngrijiri. Ulterior, Liviu Ungureanu a sunat la Telefonul Cetăţeanului (0251/984) şi a cerut ca hingherii să ridice câinele agresiv. Bărbatul spune că Serviciul de Ecarisaj al SC Salubritate a trimis o echipă de hingheri, care au fost însoţiţi de un echipaj al Poliţiei Locale, însă angajaţii Salubrităţii nu au putut ridica animalul agresiv pentru că fusese deja adăpostit într-o gospodărie din zonă.
„Vecinii mei l-au luat şi l-au închis într-o curte, unde nu locuieşte nimeni, iar hingherii nu l-au putut ridica pentru că se afla pe un domeniu privat“, a mai sus Liviu Ungureanu.
Craioveanul a fost sfătuit de angajaţii Salubrităţii să îi anunţe atunci când animalul va ieşi din nou pe stradă, ca să-l poată ridica şi duce în adăpost.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS