21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrins de cinci ori fără permis, condamnat de trei ori

Prins de cinci ori fără permis, condamnat de trei ori

Un tânăr din comuna doljeană Ciupercenii Noi, condamnat de trei ori pentru conducere fără permis şi fugă de la locul accidentului, a fost arestat preventiv după ce a fost prins, din nou, conducând fără permis

Gheorghe Vană, de 28 de ani, din Ciupercenii Noi, le dă bătăi de cap poliţiştilor de la Rutieră încă din anul 2008, de când s-a ales cu primul dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis. Tânărul a fost trimis în judecată, iar în aprilie 2008 a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare de magistraţii din Calafat, care au reţinut în cazul său circumstanţe atenuante. Inculpatul nu a mai făcut apel, astfel că această condamnare a rămas definitivă.
După un an, acelaşi Vană a fost prins din nou conducând fără permis, iar în iunie 2009 a fost trimis în judecată. Deşi era la a doua condamnare pentru aceeaşi faptă, judecătorii din Calafat au reţinut din nou circumstanţe atenuante, iar pe 22 octombrie 2009 l-au condamnat tot la şase luni de închisoare cu suspendare.
Procurorii au făcut apel împotriva hotărârii luate de Judecătoria Calafat, iar pe 8 martie 2010, Tribunalul Dolj a dispus ca Gheorghe Vană să execute un an de închisoare pentru cele două fapte penale comise. Pe data de 29 martie, tânărul a fost încarcerat şi a fost eliberat condiţionat din puşcărie după aproape opt luni, pe 10 noiembrie 2010.
În timp ce era judecat pentru conducere fără permis, Vană s-a ales cu un nou dosar penal, de data aceasta pentru părăsirea locului accidentului şi conducere fără permis, după ce a produs un accident de circulaţie fără victime în Vâlcea şi a fugit.
În aprilie 2011, doljeanul a fost condamnat din nou, Judecătoria Râmnicu Vâlcea dispunând ca Vană să facă doi ani de puşcărie pentru faptele comise. Sentinţa instanţei a rămas definitivă în noiembrie 2011, când Curtea de Apel Piteşti a respins recursul formulat de Gheorghe Vană. Tânărul a fost încarcerat din nou, iar pe 24 septembrie, anul trecut, a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin printr-o hotărâre a Tribunalului Mehedinţi.

Prins din nou la volan fără permis

După ce a ieşit din puşcărie, Gheorghe Vană nu a renunţat la a conduce şi a fost prins de două ori conducând fără permis.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au precizat că, în noaptea de 24 spre 25 mai, anul acesta, Vană a fost depistat pe DJ 553, Calafat-Ciupercenii Noi, în timp ce conducea un autoturism VW, deşi nu avea permis. Poliţiştii de la Rutieră au întocmit pe numele tânărului un dosar penal, iar după nici o lună, pe 19 iunie l-au prins din nou la volan. De data aceasta conducea un Mercedes în comuna Ciupercenii Noi, motiv pentru care s-a ales cu un nou dosar penal. Poliţiştii doljeni au explicat că, în urma analizării împreună cu procurorul de caz a probelor din cele două dosare, care au fost conexate, luni s-a solicitat Judecătoriei Calafat arestarea preventivă a lui Vană pentru comiterea a două infracţiuni de conducere fără permis. Instanţa a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 20 de zile. Gheorghe Vană a făcut recurs împotriva hotărârii Judecătoriei Calafat, care se va judeca astăzi la Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS