13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovean reţinut pentru trafic de influenţă

Craiovean reţinut pentru trafic de influenţă

Un craiovean de 37 ani a fost reţinut, luni seară, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 1.000 de euro de la un investigator sub acoperire căruia îi promisese că va aranja transferul fratelui său de la o unitate militară din Craiova la una din municipiul Caracal.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cercetările în acest caz au început la sfârşitul lunii august, după ce un bărbat a reclamat la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj că i-a dat 14.000 de lei (2.000 de euro şi 5.000 de lei) lui Marian Daniel Dinu, care i-a promis că va „aranja“ transferul fiului său de la o unitate de pompieri din Câmpulung Muscel, Argeş, la una din judeţul Dolj.
După ce a pus mâna pe bani, Dinu a „uitat“ însă de promisiunea făcută, iar bărbatul care încerca să-şi transfere fiul în Dolj a sesizat ofiţerii anticorupţie.
În baza plângerii făcute de bărbatul înşelat de Dinu, procurorul de caz a autorizat folosirea unui investigator sub acoperire. Poliţistul l-a abordat pe Dinu şi l-a rugat să-l ajute cu transferul fratelui său de la o unitate militară din municipiul Craiova la una din Caracal, Olt, unde militarul avea domiciliul. Marian Daniel Dinu a spus că ştie persoana potrivită care poate rezolva transferul, însă în schimbul sumei de 5.000 de lei.
Cei doi au bătut palma, iar în cursul zilei de luni investigatorul sub acoperire s-a întâlnit cu Dinu pentru a-i da suma cerută. Poliţistul i-a dat 1.000 de euro, ocazie cu care „învinuitul a cerut ca restul de 500 de lei să-i fie remişi ulterior unei persoane de contact pe care urma să o indice“, au precizat anchetatorii. Imediat după ce a pus mâna pe bani, Dinu a fost ridicat de poliţiştii anticorupţie şi dus la audieri, după care a fost reţinut pentru 24 de ore în baza unei ordonanţe emise de procurorul de caz. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că inculpatul nu cunoştea persoane din conducerea ISU Argeş sau a unităţilor militare din Craiova, ci doar susţinea acest lucru pentru a pune mâna pe bani. Anchetatorii au mai precizat că bărbatul va fi dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.
În anchetarea acestui caz, lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie au fost ajutaţi de ofiţerii SRI Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS