10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Grădiniţe în clădirile fostei unităţi militare din Slatina

Olt: Grădiniţe în clădirile fostei unităţi militare din Slatina

Două dintre imobilele care există în incinta fostei unităţi militare din Slatina, judeţul Olt, vor fi transformate în grădiniţe, informează Gazeta Nouă. Primarul din Slatina, Minel Prina, a anunţat că municipalitatea intenţionează să înfiinţeze o grădiniţă cu program normal şi una cu program prelungit, care să-i găzduiască pe copiii slătinenilor din cartierele 600, Gară şi Steaua. „În curtea unităţi militare sunt nişte clădiri şi cred că o să fie la fel de căutat spaţiul acela de părinţi pentru că este într-un parc. Din cele patru clădiri, vrem ca două să fie grădiniţe cu program prelungit şi cu program normal. Nu zic că vom da în folosinţă, anul viitor, această grădiniţă, dar probabil peste doi ani va fi funcţională”, a declarat edilul. În plus, Prina a precizat că are în plan desfiinţarea grădiniţelor care funcţionează la parterul blocurilor de locuinţe din cartierele Slatinei.

Municipalitatea a lansat în dezbatere publică Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru ansamblul multifuncţional care va fi construit pe terenul fostei unităţi militare din Slatina. Pe lângă un parc, spaţii comerciale şi locuinţe, autorităţile vor să construiască aici şi terenuri de fotbal şi tenis, însă pentru a intra în vigoare, PUZ-ul trebuie să primească şi aprobarea consilierilor locali.

Primăria Slatina a primit terenul fostei unităţi militare din oraş în urma unei hotărâri de guvern din 26 septembrie 2012. Planul municipalităţii este ca în zona Gării Slatina să fie amenajate spaţii verzi, zone de agrement, locuinţe şi spaţii comerciale. Investiţiile, finanţate din bani publici sau privaţi, urmează să fie realizate în următorii cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS