10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalA lovit un biciclist şi a fugit

A lovit un biciclist şi a fugit

Un tânăr, de 21 de ani, din municipiul Craiova, a fost reţinut şi este cercetat penal pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului după ce, ieri-dimineaţă, a lovit un biciclist care circula pe DN 6 şi a fugit.
Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au precizat că, ieri-dimineaţă, în jurul orei 6.30, Marin Viscol, de 47 de ani, din comuna Leu, care mergea pe o bicicletă pe DN 6, către Craiova, a fost lovit din spate de un autovehicul al cărui şofer a părăsit locul accidentului. În urma impactului, biciclistul a fost rănit grav şi transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a primit primele îngrijiri. Medicii au stabilit că victima accidentului a suferit un traumatism cranio-cerebral şi s-a ales cu două coaste fracturate. După ce a fost stabilizat, bărbatul a fost transferat la Clinica de Neurochirurgie a spitalului, unde a rămas internat.
Imediat după accident, poliţiştii de la Rutieră au început să strângă informaţii despre şoferul care l-a lovit pe biciclist. Misiunea oamenilor legii a fost uşurată de înregistrarea video a unei camere de supraveghere din zonă, pe care s-au putut vedea autovehiculele care au trecut pe DN 6 înainte de producerea accidentului. În plus, în locul respectiv au fost găsite bucăţi de plastic din bara faţă a maşinii care l-a lovit pe bărbatul de 47 de ani. În baza imaginilor surprinse de camera video, dar şi după ce au fost audiaţi mai mulţi suspecţi, ieri după-amiază poliţiştii au reuşit să-l găsescă pe autorul accidentului, dar şi maşina pe care acesta o condusese.
Este vorba de Ionuţ Bârcu, de 21 de ani, din Craiova, angajat al unei firme de distribuţie de produse alimentare. Oamenii legii au stabilit că, după accident, tânărul s-a dus la firmă, a luat altă maşină şi a început lucrul. Maşina cu care tânărul l-a lovit pe biciclist, un Citroen Jumper, a fost ridicată de oamenii legii de la sediul firmei, iar şoferul a fost dus la audieri.
După ce a dat o declaraţie în faţa poliţiştilor de la Rutieră, aceştia au hotărât să-l reţină pentru 24 de ore pe Bârcu pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS