3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Vitezomanii, traşi pe dreapta de către poliţiştii

Dolj: Vitezomanii, traşi pe dreapta de către poliţiştii

Lucrători ai Serviciului Rutier Dolj împreună cu agenţi rutieri din cadrul Birourilor şi Formaţiunilor Rutiere din judeţ au desfăşurat în perioada 29.08.-01.09.2013, o amplă acţiune pe principalele drumuri naţionale şi europene, în scopul prevenirii accidentelor rutiere generate de nerespectarea regimului legal de viteză. 

În cadrul acţiunii, oamenii legii au constatatat 9 fapte de natură penală şi 823 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi în valoare de peste 107.700 lei. Din cele 823 de sancţiuni, 543 au fost aplicate conducătorilor auto care au călcat mai mult decât trebuie pedala de acceleraţie, totodată, reţinând 18 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi au retras 2 certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice constatate la autoturismele controlate.

Astfel, în timpul operaţiunii, a fost depistat craioveanul Liviu Berceanu, de 25 de ani, în timp ce conducea un  autoturism,  pe  strada Calea Severinului din Craiova, cu viteza de 124 km/h. De asemenea, Mihai Pătru, de 47 ani, din Craiova fost depistat conducând un  autoturism, pe Calea Bucureşti, cu viteza de 104 km/h, iar Ovidiu Piciu, de 23 ani, din comuna Ciupercenii Vechi a fost depistat conducând un  autoturism, tot  pe  Calea Severinului cu viteza de 113 km/h.

Conducătorii auto au  fost sancționaţi cu amenda în sumă de 720 lei, fiecare, totodată, ca măsură complementară le-au  fost reținute permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90  zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS