14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăniţii din accidentul din Ungaria, supuşi unor intervenţii chirurgicale

Răniţii din accidentul din Ungaria, supuşi unor intervenţii chirurgicale

Un accident rutier, soldat cu trei morți și 33 de răniți, a avut loc, vineri dimineață, pe autostrada M5 din Ungaria, în apropierea Budapestei. 18 dintre răniţi se află în stare gravă, inclusv 11 străini printre care se numără cetățeni români, bulgari, turci și sârbi, citează agenția de presă MTI. Unii dintre răniţi, între care şi cetăţeni străini, au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale, conform B1TV
Ministerul de Afaceri Externe a anunțat că, din primele informaţii reiese că atât cele trei persoane decedate, cât şi cei răniţi ar fi de cetăţenie română. Consulul României la Budapesta s-a deplasat la locul accidentului.
„Din primele informaţii obţinute de misiune, este vorba de 3 persoane decedate şi 18 persoane rănite. Se pare că atât persoanele decedate, cât şi cele rănite sunt cetăţeni români. Ambasada României a întreprins de îndată demersuri pe lângă autorităţile statului de reşedinţă pentru a obţine informaţii cu privire la acest eveniment nefericit. Consulul României la Budapesta şi atașatul de interne se află în acest moment la locul accidentului, beneficiind de sprijinul autorităţilor ungare”, menţionează MAE
Doi bărbați și o femeie sunt victimele care și-au pierdut viața în acest accident.
În accident au fost implicate trei minibuze, cinci autoturisme și un camion. La fața locului s-a intervenit cu două elicoptere și 17 ambulanțe. 
Autoritățile au deschis deja o anchetă, în timp ce circulația a fost închisă pe sensul spre Budapesta. Traficul pe autostradă a fost închis în direcţia capitalei Budapesta. Vehiculele care se îndreaptă spre capitală sunt redirecţionate spre alte autostrăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS