12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Craiova ca la ţară

La Craiova ca la ţară

http://www.youtube.com/watch?v=ol5Mi1EzZRE

Străzile şi trotuarele din Craiova oferă de toate pentru toţi. Unele au noroiul până la genunchi, altele iarba până la brâu, iar altele au fost sparte şi refăcute doar pe jumătate. Toate acestea nu fac decât să strice imaginea oraşului.
 
Aleea 3 Parângului din cartierul Bariera Vâlcii este una dintre străzile cu probleme din oraş. De mai bine de o lună, locuitorii acesteia sunt nevoiţi să meargă prin noroi în fiecare zi. Problema a apărut după ce au început săpăturile pentru canalizare, care nu s-au finalizat nici acum. Când intri pe stradă, ai impresia că eşti pe uliţa unui sat uitat de lume, nu într-unul dintre cele mai mari oraşe din ţară. Hârtoape, bălţi şi grămezi de pământ rămase în urma lucrărilor este tot ce vezi cât e strada de lungă. Dacă nu se echipează cu cizme şi galoşi, oamenii se umplu de noroi până ajung la strada principală. Maşinile patinează şi ele când trec prin mocirlă. Oamenii sunt nemulţumiţi şi spun că trebuie făcut ceva pentru că nu se mai poate trăi în asemenea condiţii. Faptul că au vrut canalizare pare să fie cauza dezastrului. „Noi am depus cerere de mult pentru canalizare pentru că nu mai puteam trăi aşa. Avem numai apă din fântână, din curte. Nu avem ce să facem şi trebuie să suportăm noroiul. E rău cu strada asta. Ne chinuim, nu putem băga nimic în curte, cu maşina n-am venit niciodată în curte din cauza noroiului, pentru că patinează şi iasă cu tot noroiul în strada principală. Aşa că o lăsăm tot timpul în strada principală“, a spus Alexandrina State.

Hârtoape, bălţi şi grămezi de pământ

Alţii nu mai stau să aştepte ajutorul primăriei şi încearcă să rezolve singuri problema. În mijlocul străzii, un bărbat înarmat cu o sapă trage de zor pământul rămas grămezi după lucrările făcute pentru canalizare. „Fac muncă în folosul patriei. Dacă aşteptăm după ei… tot aşa rămânem“, a spus omul, în timp ce trage cu forţă pământul îngreunat de ploaie. Cornelia Urdeş locuieşte pe această stradă şi se plânge că în fiecare zi trebuie să-şi pună cizmele ca să poată trece prin mocirlă, pentru că muncitorii care au realizat lucrarea au lăsat-o neterminată. „Au lucrat la canalizare, au săpat şi au lăsat pământul şi pe stânga, şi pe dreapta neîntins de o lună. Le-am zis noi să îl ia şi atunci au ridicat doar o parte din el, restul a rămas aşa până acum. Iar pe şeful lor nu l-am găsit niciodată să vorbim cu el. Rămân maşinile împotmolite, mai ales atunci când plouă“, mărturiseşte femeia.

„Asta e Craiova, ce să faci?“

Nu doar pe strada din cartierul Bariera Vâlcii găseşti imagini care nu o fac demnă de un oraş, ci şi pe trotuarul de pe strada Transilvania, lângă Facultatea de la Agronomie. Aici, ierburile au crescut deja de un metru şi cresc în continuare pentru că nimeni nu ia nici o măsură. Dacă treci pe trotuar, te agăţi de ele fără să vrei pentru că stau falnice de o parte şi de alta. Craiovenii spun că nu e normal să există aşa ceva într-un oraş. „Mizerie, domnule! Nu îşi dă nimeni interesul! E şi căminul ăsta aici şi nu se gândeşte nimeni, nici administratorul“, a spus înverşunat Ion Baciu. Acesta continuă să îşi exprime nemulţumirea: „Ne mănâncă şerpii. Sunt ierburile cât noi de înalte, te mănâncă şi câinii printre atâtea buruieni. Nu le-a tăiat nimeni pentru că nu îşi dau interesul. Asta e Craiova, ce să faci!“.
De aceeaşi părere este şi Ioana Nae, care trece prin zonă. „E foarte urât trotuarul cu buruienile astea pe lângă el. Ar trebui să facă mai multe primăriţa pe care am votat-o“, a spus hotărâtă femeia.
În apropiere, pe strada Câmpia Islaz, care a fost spartă pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare a conductei de gaze, muncitorii au astupat şanţurile doar pe jumătate, acestea devenind capcane pentru şoferii neatenţi.
Străzi neasfaltate şi pline de noroi, trotuare împânzite de buruieni şi lucrări nefinalizate, toate acestea fac parte din peisajul Craiovei, care mai are de lucrat la imagine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS