24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat pentru că a vrut să mituiască un ofiţer

Condamnat pentru că a vrut să mituiască un ofiţer

Tânărul din localitatea doljeană Ţuglui, care a încercat să mituiască un ofiţer al Serviciului Rutier Dolj pentru a-l „scăpa“ de un dosar penal, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Iulian Vasilcoiu, de 26 de ani, din localitatea Ţuglui, a fost depistat în cursul dimineţii de 17 iunie, în comuna Podari, în timp ce conducea o „bulgăroaică“, deşi nu avea permis de conducere. Poliţiştii de la Rutieră i-au făcut semn tânărului să oprească, însă acesta a încercat să fugă. A intrat cu maşina pe o uliţă din Podari, iar după câteva sute de metri a abandonat-o cu tot cu soţia şi copilul care se aflau în ea şi a fugit. Tânărul a fost prins după alte câteva sute de metri de poliţişti, care au întocmit pe numele lui un dosar penal pentru conducere fără permis. În timp ce era audiat de comisarul-şef Florin Cristea la Postul de Poliţie Podari, Vasilcoiu i-a promis poliţistului o sumă de bani pentru a nu-l cerceta penal. Poliţistul l-a refuzat pe şoferul bulgăroaicei şi a hotărât să informeze conducerea IPJ Dolj, cazul fiind preluat ulterior de ofiţerii Serviciului Anticorupţie Dolj, care, împreună cu lucrătorii Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă, au organizat o acţiune de prindere în flagrant. În aceeaşi zi, tânărul s-a prezentat la sediul IPJ Dolj pentru a aduce actele „bulgăroaicei“ şi i-a pus poliţistului pe birou suma de 1.800 de lei, moment în care a fost prins în flagrant.
După flagrant, Iulian Vasilcoiu a fost reţinut pentru 24 de ore şi dus în arestul IPJ Dolj, iar a doua zi a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.
Cercetările în acest caz au fost făcute destul de repede, iar pe 12 iulie tânărul din Ţuglui a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi dare de mită, iar marţi a şi fost condamnat. Inculpatul şi-a recunoscut faptele pentru a se alege cu o pedeapsă mai uşoară, iar Tribunalul Dolj l-a condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru dare de mită şi la un an pentru conducere fără permis. Pedepsele au fost contopite, urmând ca Vasilcoiu să execute pedeapsa cea mai mare, iar în final, magistraţii au dispus suspendarea pedepsei şi eliberarea din arest a doljeanului. Hotărârea de marţi a Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel atât de inculpat, cât şi de procurori.
Un alt doljean, Marin Pelea, de 42 de ani, din comuna Unirea, a fost condamnat la un an de închisoare cu executare după ce, la sfârşitul  lunii februarie, a încercat să-l mituiască pe şeful Postului de Poliţie din Unirea cu 1.600 de lei. În schimbul mitei, poliţistul ar fi trebuit să-l scape pe nepotul lui Pelea de un dosar pentru conducere fără permis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS