11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGropile de la kilometrul 0

Gropile de la kilometrul 0

http://www.youtube.com/watch?v=RhMgLzXAEeI

Trotuarul plin de gropi de la kilometrul 0 al Craiovei îi nemulţumeşte pe cetăţeni. Locatarii de la blocul K din Valea Vlăicii cer de ani întregi de la primărie doar puţin ciment cu care să fie acoperite gropile existente de mulţi ani.

Din cauza gropilor de pe aleea de la kilometrul 0 al Craiovei, oamenii preferă să ocolească zona ca să nu se împiedice. Cei mai afectaţi de această problemă sunt proprietarii apartamentelor de la blocul K. Ei sunt nevoiţi să treacă zilnic prin gropile uitate de cei care sunt în măsură să rezolve această situaţie. Deşi ne aflăm în plin centru al oraşului, avem impresia că mergem pe drumuri de ţară pietruite şi pline de gropi. Când spui kilometrul 0 al oraşului, te aştepţi ca numărul gropilor să fie zero, dar aici găseşti mai multe ca oriunde altundeva. Grija trebuie sporită atunci când treci prin zona blocului K. Craiovenii procedează astfel de ani întregi, pentru a nu se împiedica, şi astfel au ajuns să cunoască fiecare groapă pe de rost. Afectaţi de situaţie sunt şi părinţii şi bunicii care îi plimbă pe cei mici în cărucioare. „Trebuie reparate, că atunci când trecem cu cei mici pe aici îşi pot frânge picioarele, atât ei, cât şi noi, părinţii. Sunt copii care se plimbă cu bicicleta şi pot să cadă oricând. După cum arată trotuarul ăsta, nu e aşa de o lună-două, ci de ani întregi“, ne-a spus nemulţumită o femeie aflată în zonă.
În centrul Craiovei, în ultimii ani s-au făcut multe lucrări de modernizare, dar gropilor de pe trotuarul de la kilometrul 0 nu li s-a acordat nici o importanţă. „Este atât de urât să avem asemenea străzi în centrul oraşului, unde poposeşte toată lumea. Au făcut frumos la pasaj, la sensul giratoriu, dar aici, pe trotuar, ne rupem picioarele. Sper să treacă cineva de la primărie prin zonă şi să facă ceva, să rezolve problema, care este foarte veche“, a declarat Doina, care nu îşi explică de ce nimeni nu ia nici o măsură.
De aceeaşi părere este şi Tania, o tânără care nu mai crede că aleea va mai fi vreodată asfaltată. „Strada este aşa de când eram eu în liceu. Din 2007, de când am terminat, tot nu s-a făcut nimic şi nici nu cred că o să se facă prea curând. După cum se vede, s-au făcut centrul, pasajul, sensul giratoriu, dar partea asta lasă de dorit“.
Gropile de pe alee contrastează cu pasajul suprateran şi cu sensul giratoriu plin de flori. Pe o parte a străzii, oamenii se pot bucura de frumuseţea oraşului, însă pe celălalt trotuar nu pot să meargă din cauza gropilor. „Gropile îi afectează pe oamenii care merg pe lângă bloc, mai ales pe infirmi. Primăria ar trebui să investească mai mult în trotuare decât în alte lucrări, care nu sunt atât de necesare oraşului. Situaţia asta este de mulţi ani şi este păcat că se întâmplă chiar aici, în centru, unde este faţada Craiovei“, a spus Alexandru Călinescu.

„Nu sunt fonduri pentru lucrări“

Zona este centrală şi oamenii nu prea pot s-o ocolească, aşa că toţi cei care trec pe acolo riscă să îşi rupă picioarele prin gropile din faţa magazinelor de la parterul blocului K. Patronii respectivelor magazine spun că au încercat să rezolve această problemă în mai multe rânduri, dar situaţia a rămas neschimbată. „Avem o mare problemă cu trotuarul din faţa magazinelor şi legea nu ne permite să o rezolvăm singuri. Orice intervenţie pe domeniul public trebuie făcută de primărie, iar ca noi să rezolvăm ceva ne trebuie autorizaţie de construcţie, certificat de urbanism, aşa că ne aflăm în imposibilitatea de a efectua vreo lucrare“, a declarat patroana unui magazin aflat pe aleea cu pricina. Proprietarii magazinelor din zonă au făcut sesizări în acest sens la primărie, de unde li s-a răspuns că „nu sunt fonduri pentru lucrări“, ne-a povestit, vizibil afectată, patroana unuia dintre magazinele situate la parterul blocului K.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS