16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCorabia Magică pluteşte la Caracal

Corabia Magică pluteşte la Caracal

Cu mic cu mare, caracalenii se bucură de noile investiţii din Parcul „Constantin Poroineanu“. Amenajarea unui nou loc de joacă pentru copii, a spaţiilor verzi şi dotarea lacului cu hidrobiciclete i-au făcut pe oameni să redescopere frumuseţea demult apusă a acestui parc.

Bucuria celor mici are un singur nume: Corabia Magică, „cel mai mare loc de joacă dintr-un singur corp din ţară“, după cum declara Eduard Ciocăzanu, edilul oraşului. Aici, micuţii profită din plin de spaţiul de joacă, de leagăne şi tobogane, lucruri care până acum le-au lipsit. Ghidaţi de chicotelile celor mici, care se fac auzite încă de la intrarea în parc, ajungem la locul mult visat de prichindeii caracaleni. Sub privirile atente ale părinţilor, copiii aleargă dintr-o parte în alta, apoi se ascund în căsuţele special amenajate şi testează toboganele de diferite mărimi. Atât copiii, cât şi părinţii îmbrăţişează ideea edililor de a moderniza acest spaţiu. „De când s-a deschis acest loc de joacă venim numai aici, găsim tot ce avem nevoie pentru distracţie. Cel mai mult ne place toboganul elefant. Chiar dacă băieţelul are numai doi ani, poate să se dea în el fără să-mi fie teamă că se loveşte“, spune Alina, o mămică vizibil mulţumită că are unde să-şi aducă fiul la joacă.
Party-show-urile care se organizează în fiecare vineri, timp de două ore, în Corabia Magică, atrag şi mai mulţi copii dornici de distracţie. O mămică aflată cu fetiţa în parc povesteşte cât de mult se bucură cei mici de petrecerile care se dau special pentru ei. „Vinerea este nebunie aici. Copiii cântă şi dansează alături de personaje dragi lor. Ar fi ideal dacă am avea muzică tot timpul la locul de joacă. Cei mici o apreciază, şi noi de asemenea“, ne spune femeia. Părinţii şi bunicii sunt mulţumiţi că există o pază ce asigură securitatea persoanelor care intră în parc. „Sunt o fire fricoasă şi acum pot spune că mă plimb în parc cu nepoţica fără să-mi fie teamă că o să ni se întâmple ceva. Gardienii pe care îi văd mereu pe aici mă fac să mă simt în siguranţă“, ne mărturiseşte Olga, care îşi ţine nepoata de mână.
Băieţeii sunt încântaţi că pot să închirieze maşinuţe cu ajutorul cărora, încă de pe acum, pot să capete deprinderile care o să-i ajute să devină experţi în ale şoferiei. „Maşinuţele îmi plac cel mai mult. Când merg în parc, prima dată mă plimb cu maşina. Vreau să conduc şi una adevărată“, ne spune Nicolas Enache, în timp ce încearcă să manevreze maşinuţa prudent.

Hidrobicicletele, repuse în funcţiune

Lacul Gologan din Parcul „Constantin Poroineanu“ este şi el din nou plin de oameni. Caracalenii se pot plimba cu hidrobicicletele fără să plătească. Aglomeraţia de la punctul de plecare al ambarcaţiunilor este dovada clară că oraşul avea nevoie de ele. Angajaţii parcului spun că seara este aglomerat, iar cele cinci hidrobiciclete nu sunt de ajuns pentru câţi oameni sunt dornici să se plimbe pe lac. „Ar mai trebui o maşină cu patru locuri şi ar fi suficiente“, declară bărbatul care le face instructajul celor care se urcă în hidrobiciclete.
Florin, tatăl unui băieţel care tocmai a pus capăt plimbării pe lac, spune că atât el, cât şi fiul său sunt încântaţi de ideea edililor de a readuce hidrobicicletele în parc. „Nu plec de aici până nu îl conving pe tati să ne mai dăm o dată“, spune pe un ton ferm băiatul, în vreme ce tatăl se delectează cu priveliştea: „Parcul este frumos, văd că încă se mai amenajează spaţii verzi, ceea ce este un lucru foarte bun pentru oraş. S-au schimbat multe în ultimul an şi am convingerea că o să se mai schimbe, dar trebuie să avem răbdare“.
Oamenii simt că oraşul lor începe să capete altă înfăţişare. „Este o schimbare majoră în ceea ce priveşte infrastructura oraşului, s-a asfaltat, s-au pus flori, iar în parc chiar se face curăţenie. Au avut bani şi s-au axat mult pe curăţenie, pe imaginea oraşului. Era nevoie de asemenea schimbări“, ne declară Mihai, care îşi citeşte ziarul pe o bancă în parc.
Primarul oraşului, Eduard Ciocăzanu, a declarat pentru GdS că investiţia din Parcul „Constantin Poroineanu“ a fost făcută cu bani de la bugetul local. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS