17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPercheziţii la suspecţi de înşelăciune şi spălare de bani

Percheziţii la suspecţi de înşelăciune şi spălare de bani

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R. au efectuat, astăzi, şase percheziţii, la mai multe persoane suspectate că ar fi înşelat firme străine, cu peste 4 milioane de euro. / Până în acest moment, doi dintre suspecţi au fost reţinuţi.
Astăzi, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., împreună cu cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul D.G.P.M.B., sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat şase percheziţii la locuinţele mai multor suspecţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare a banilor şi uz de fals, cetăţeni români de origine israeliană, precum şi la sediile unor societăţi comerciale.
În fapt, în perioada octombrie 2012 – iulie 2013, suspecţii ar fi indus în eroare şi prejudiciat mai multe societăţi comerciale din străinătate (S.U.A., Bulgaria, Serbia, Franţa, Belgia etc.), cu aproximativ 4.000.000 de euro.
Aceştia s-ar fi recomandat în mod mincinos, faţă de reprezentanţii părţilor vătămate străine, ca fiind proprietari ai companiilor care deţineau controlul activităţii comerciale şi financiare asupra părţilor vătămate, solicitându-le, prin folosirea unor documente false (facturi, contracte etc.), virarea unor sume importante de bani în conturile unor societăţi comerciale înfiinţate în România de către suspecţi în acest scop, cu motivarea „efectuării unor investiţii”.
Totodată, suspecţii şi-ar fi înfiinţat în România mai multe societăţi comerciale cu denumiri similare celor aparţinând părţilor vătămate.
Ulterior, aceştia ar fi contactat clienţii societăţilor prejudiciate, le-ar fi încunoştinţat de „schimbarea contului bancar al părţilor vătămate” şi le-ar fi solicitat acestora să vireze în conturile indicate aparţinând societăţilor comerciale nou-înfiinţate din România, sumele datorate în realitate părţilor vătămate.
O parte din sumele însuşite în mod fraudulos au fost transferate în conturile unor societăţi comerciale din străinătate de tip „off-shore” şi redirecţionate, ulterior, în conturile unor persoane fizice şi juridice.
Cinci persoane sunt cercetate pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare a banilor şi uz de fals. Până în acest moment, doi dintre suspecţi au fost reţinuţi.
Audierile continuă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS