12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrafic intens în Vama PF I

Trafic intens în Vama PF I

La  începutul lunii august, mulţi dintre cetăţenii români rezidenţi în Uniunea Europeană se reîntorc în ţară pentru a-şi petrece concediile acasă, alături de familie. Mulţi dintre conaţionalii stabiliţi în Italia, Spania şi Franţa intră în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, pentru că distanţa de deplasare până la locul de destinaţie din România este mult mai scurtă. Numărul cetăţenilor români rezidenţi în state membre ale Uniunii Europene, care au intrat în ţară prin PTF Porţile de Fier I  tranzitând Serbia, a crescut cu peste 30%. Traficul s-a intensificat şi pe sensul de ieşire din ţară, numărul cetăţenilor români care se deplasează în concedii de odihnă spre ţări ca Grecia, Italia, Muntenegru, Slovenia sau Croaţia crescând cu aproximativ 25%.
„Dacă în ziua de 22.07.2013 au tranzitat PTF Porţile de Fier I 4.200 de persoane cu 1.126 de mijloace de transport, în ziua de 4.08.2013 au tranzitat frontiera peste 5.500 de persoane, cu 1.700 de mijloace de transport, şi valorile de trafic se menţin crescute în continuare. Afluxul mai ridicat de călători, anticipat încă de la începutul acestei săptămâni, i-a determinat pe poliţiştii de frontieră mehedinţeni să-şi adapteze din mers maniera de lucru, începând cu data de 1.08.2013 asigurându-se, în funcţie de valorile de trafic, numărul de poliţişti de frontieră necesar fluidizării traficului. Pentru evitarea blocajelor în zona Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I se va dispune de conducerea Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin creşterea numărului de  patrule fixe şi mobile“, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt la IJPF Mehedinţi.
Poliţiştii de frontieră mehedinţeni îi informează pe participanţii la traficul transfrontalier că pentru a tranzita Serbia au posibilitatea de a alege şi Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II – Dusanovac situat la 70 de kilometri sud de municipiul Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS