16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomâni arestaţi în străinătate pentru furturi de bijuterii

Români arestaţi în străinătate pentru furturi de bijuterii

Trei români au fost arestați ieri, fiind suspectați că au jefuit un magazin de bijuterii din Cambrai, Franța, a cărui proprietară a fost rănită, relatează Le Figaro citat de b1.ro. Unul dintre infractorii români, de 24 de ani, a fost pus sub acuzaţiile de tentativă de omor, conspiraţie şi jaf armat în bandă organizată, „o acuzaţie ce corespunde cu ceea ce femeia rănită a declarat că a trăit“, potrivit procurorului Eric Vaillant din Douai. Al doilea român, de 20 de ani, suspectat că ar fi fost şoferul bandei, a fost arestat pentru jaf armat. Al treilea suspect, de 28 de ani, a fost reţinut, luni, în Bruxelles şi va fi extrădat în Franţa pentru a fi anchetat.
Jaful în care cei trei suspecți au agresat-o pe bijutieră, rupându-i brațul, a fost comis pe 20 iunie. Bărbații de etnie romă din România sunt cunoscuţi de serviciile de poliţie sub mai multe identităţi pentru furturi comise pe întreg teritoriul Franţei, fiind căutaţi de un deceniu pentru unele dintre aceste delicte.
Fiica femeii este indignată de ce s-a întâmplat, mai ales că tatăl acesteia a murit după un jaf similar. Acesta a fost ucis în 2011 pentru 40 de euro, în acelaşi magazin de bijuterii. „Nu este deloc uşor să treci peste aşa ceva! Acum va începe o nouă etapă din viaţa mamei mele, după acest chin“, a declarat Nadege, fiica victimei. Locuitorii oraşului unde a avut loc incidentul sunt revoltaţi de ce s-a întâmplat. „Azi rişti să-ţi pierzi viaţa când încerci să câştigi şi tu o pâine. Este foarte dramatic ce s-a întâmplat“, a spus un locuitor al oraşului Cambrai.

Doi români suspectaţi de spargerea unui magazin de bijuterii
în Croaţia

Doi cetăţeni români au fost arestaţi în nord-vestul Croaţiei după ce au spart un magazin de bijuterii, provocând o daună de 133.000 de euro, conform publicaţiei Croatian Times, în ediţia electronică. Cei doi români au fost arestaţi după ce au spart un magazin de bijuterii din mallul Mercator, situat în cartierul Celje din oraşul Pula, în nord-vestul Croaţiei. Valoarea furtului este de aproximativ un milion de kuna (133.000 de euro). Cei doi suspecţi români arestaţi sunt în vârstă de 24 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS