5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElpreco a dat afară 91 de oameni

Elpreco a dat afară 91 de oameni

Unul dintre producătorii de materiale de construcţie cu tradiţie în Dolj a fost nevoit să reducă semnificativ din personal. Judeţul pare lovit de ghinion anul acesta. Sunt anunţate în continuare disponibilizări, în special din industrie.
Producătorul de materiale de construcţie Elpreco din Craiova a disponibilizat, în luna iulie, 91 de angajaţi, a declarat pentru GdS, directorul general al companiei, Adrian Bezerghianu. „Au fost disponibilizate în special persoane care nu aveau legătură cu producţia, personal TESA şi alţi oameni indirect productivi. În schimb, ca şi muncitori am adus alţii în plus, din interiorul unităţii, recalificând unele persoane“, a explicat directorul general al companiei. El a menţionat că situaţia dificilă a pieţei în această perioadă, concretizată prin scăderea vânzărilor, a condus la situaţia aceasta în care oamenii au fost trimişi acasă.
Angajaţii lăsaţi „la vatră“ au primit 20 de salarii compensatorii, la nivelul salariului minim existent în companie. Ca urmare a disponibilizărilor, au mai rămas în unitatea de producţie 410 angajaţi. Iniţial, era vorba să plece acasă peste 100 de angajaţi ai Elpreco, dar, după ce situaţia a fost analizată pe toate feţele, s-a ajuns la concluzia de a fi disponibilizaţi 91 de muncitori. Dintre aceştia, cea mai mare parte au plecat în şomaj, în timp ce alţii au ieşit la pensie, având vârsta necesară care să permită pensionarea anticipată.
„Am pus la dispoziţia angajaţilor şi o firmă de recrutare şi de reconversie profesională şi am înţeles că unii s-au angajat deja, tot în domeniul construcţiilor“, a declarat directorul Bezerghianu.

În Dolj, continuă disponibilizările

Anul acesta au avut loc numeroase disponibilizări, în special din industrie. După ce Pan Group a disponibilizat lună de lună personal, a venit rândul Cargill Podari să dea afară. Primii 90 de oameni pleacă acasă de astăzi. Dar „robinetul“ disponibilizărilor din industrie nu s-a închis pe anul acesta. Cu toate că managerul general al Elpreco a precizat că nu vor mai fi disponibilizări anul acesta de la compania sa, la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj sunt anunţate disponibilizări din domeniul contrucţiilor, dar şi din alte domenii. În august şi septembrie, vor rămâne fără slujbă 207 oameni de la trei firme, din domenii de activitate diverse. Totuşi, predomină disponibilizările din industrie. „Pentru perioada august – septembrie trei agenţi economici au anunţat disponibilizarea a 207 persoane, în următoarele domenii: fabricarea produselor din beton pentru construcţii, prestări servicii în domeniul activităţilor sociale, fabricarea de motoare electrice“, a precizat directorul AJOFM Dolj, Daniela Barbu, într-un răspuns transmis GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS