27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMarin Condescu, cercetat pentru înşelăciune

Marin Condescu, cercetat pentru înşelăciune

Preşedintele FNME şi al CA al clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, va fi cercetat pentru înşelăciune în dosarul contractului de cesiune dintre club şi firma care asigura tichete de masă pentru mineri, ancheta fiind preluată de Parchetul Tribunalului Gorj.
Procurorii Parchetului Judecătoriei Târgu Jiu şi-au declinat competenţa în dosarul în care este cercetat liderul sindical Marin Condescu. Surse judiciare au declarat că de acum încolo Condescu va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Marin Condescu, preşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), dar şi al Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii Târgu Jiu, este acuzat că ar fi falsificat contractul de cesiune. „Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şi-a declinat competenţa în acest caz în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj din motiv de competenţă materială. Cercetările vor viza infracţiunea de înşelăciune. Dosarul a fost deja preluat de procurorii Parchetului Gorj“, a declarat Laurenţiu Grecu, purtătorul de cuvânt al parchetului Târgu Jiu şi procurorul de caz care s-a ocupat de dosar cât timp a fost ancheta Parchetului Local. În acelaşi dosar mai sunt anchetaţi şi acuzaţi de abuz în serviciu fostul director general Daniel Burlan şi fostul director economic Daniel Olaru, de la fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia, parte a actualului Complex Energetic Oltenia.

Condescu se consideră nevinovat

Dosarul vizează modul în care în anul 2011 Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu şi SNL Oltenia au încheiat un contract de cesiune cu firma Edenred România SRL, cea care distribuia tichete de masă pentru mineri. Potrivit lui Laurenţiu Ciurel, managerul CE Oltenia, contractul a avut o valoare de 1,6 milioane de lei, iar firma distribuitoare de tichete trebuia să îşi primească banii de la Pandurii, conform înţelegerii avute cu SNLO, unitatea minieră virând sumele prin intermediul clubului de fotbal. La scurt timp, Marin Condescu a declarat că suma a fost un împrumut temporar luat de la SNLO, cu acceptul furnizorului de tichete şi că el nu este vinovat de săvârşirea nici unei infracţiuni. Ancheta în acest dosar a demarat la scurt timp după ce managerul privat al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a depus la poliţie o plângere în acest sens, el cerând o anchetă cu privire la legalitatea contractului de cesiune dintre Pandurii, fosta SNLO şi firma distribuitoare a tichetelor de masă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS