5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBlocul Materno-Infantil, finalizat după 20 de ani

Blocul Materno-Infantil, finalizat după 20 de ani

Construcţia Blocului Materno-Infantil din Drobeta Turnu Severin, începută în urmă cu 20 de ani, este foarte aproape de inaugurare. Angajaţii firmei constructoare şi cei din Spitalul Judeţean pun la punct ultimele detalii pentru ca totul să fie gata până pe 1 august, când oficiali din Ministerul Sănătăţii sunt aşteptaţi pentru a participa la recepţia clădirii.
Autorităţile judeţene care s-au perindat în funcţii cu greu au reuşit să finalizeze construcţia Blocului Materno-Infantil, amplasat în vecinătatea Spitalului Judeţean. Termenul-limită a fost iniţial 1993 şi putea fi respectat de un constructor serios, apoi a fost amânat până în 1999, dar clădirea tot n-a fost terminată.
Construcţia Blocului Materno-Infantil a costat două milioane de lei şi ar fi trebuit să fie gata în luna iulie 2012. Cu trei luni înainte de termenul final au apărut o serie de probleme.
Doctorul Dumitru Pătraşcu, şeful Secţiei obstretrică-ginecologie, a sesizat atunci că în noua maternitate lipseşte ventilaţia de pe holuri, iar compartimentarea secţiilor nu respectă normele igienico-sanitare. Problema se pare că a fost rezolvată, apoi s-a cerut o suplimentare de fonduri. Chiar dacă se va face recepţia clădirii mâine, rămâne problema aparaturii. Unitatea ar trebui să aibă 160 de paturi.
În tot acest timp, copiii din Mehedinţi au fost aduşi pe lume la Maternitatea din municipiu, o clădire aflată aproape în paragină, care funcţionează din 1945, fără să se fi făcut vreodată reparaţii capitale sau modernizări.
După ce se va inaugura noua clădire a Blocului Materno-Infantil, bătrâna unitate va fi, în sfârşit, închisă. O echipă de specialişti va evalua structura de rezistenţă pentru a decide dacă imobilul mai poate fi folosit.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS