12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident cu opt victime în Mehedinţi

Accident cu opt victime în Mehedinţi

Opt persoane, printre care patru copii minori şi o femeie gravidă, au fost la un pas să îşi piardă viaţa ieri-dimineaţă, pe DE 70 din Mehedinţi, în localitatea Tâmna. Acestea erau pasageri într-un autoturism BMW al cărui şofer se pare că a adormit la volan, din cauza oboselii. Maşina s-a izbit puternic de un cap de pod. Un copil, de şase ani, este în comă de gradul IV, iar alte trei victime ale accidentului au intrat şi ele în comă după ce au ajuns la spital.
Accidentul a fost foarte violent. Doi adulţi şi trei copii au fost aruncaţi din maşină, iar alte trei persoane au rămas încarcerate. Cea mai gravă situaţie se înregistrează în cazul copilului de şase ani.
„La sosirea noastră, am găsit cinci victime, doi adulţi şi trei copii, aruncaţi în afara părţii carosabile, şi trei persoane încarcerate în autoturism, printre care şi un copil, care era inconştient. Am reuşit cu greu să scoatem victimele, deoarece autoturismul se afla într-o poziţie nefavorabilă şi a trebuit practic să recurgem la secţionarea maşinii pentru a le scoate. Toate victimele au fost preluate de ambulanţe“, a declarat Daniel Pufan, plutonier la Detaşamentul de Pompieri Strehaia.
Din primele verificări la faţa locului, poliţiştii au stabilit că accidentul s-a produs din cauza oboselii conducătorului auto, dar şi a vitezei prea mari.
„Accidentul a avut loc în localitatea Tâmna şi s-a produs pe fondul oboselii la volan, dar şi din cauza vitezei excesive. Impactul a fost foarte violent, maşina a lovit frontal un capăt de pod, rezultând opt victime, printre care şi copii“, a declarat Claudiu Bebec, inspector la IPJ Mehedinţi.
Cele opt victime au fost transportate cu cinci ambulanţe la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin.
Copilul de şase ani este în comă de gradul IV, iar medicii se luptă să îl ţină în viaţă. La scurt timp după ce au ajuns la spital, alte trei victime, două fetiţe şi mama lor, au intrat şi ele în comă. Starea celorlalte patru victime este stabilă. Dacă starea lor se va înrăutăţi, medicii vor decide dacă victimele vor fi transferate la alte unităţi medicale din ţară.
Şoferul va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS