14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă trei chioşcuri demolate de primărie

Încă trei chioşcuri demolate de primărie

Acţiunea de demolare a chioşcurilor amplasate pe domeniul public, fără acordul municipalităţii, demarată în luna ianuarie a acestui an, a continuat şi ieri în Craiova. În cele şapte luni, zeci de chioşcuri au fost demolate.

Zeci de angajaţi ai RAADPFL Craiova, Poliţiei Locale şi ai Jandarmeriei au demolat trei chioşcuri amplasate în cartierul Craioviţa Nouă, zona Cinematograf. Spaţiile comerciale aparţineau unei singure persoane, în acestea funcţionau un magazin general, o patiserie şi un bar. Acţiunea a fost fără incidente. Din declaraţiile locuitorilor din zonă, în aceste spaţii îşi desfăşurau activitatea aproximativ zece persoane. „Continuăm acţiunile de demolare a spaţiilor comerciale ce aparţin societăţilor care nu şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale. Pentru cele trei chioşcuri, contractele de închiriere încetaseră de ceva timp. În plus, titularul nu a respectat spaţiul prevăzut în contractul iniţial, construcţia întinzându-se pe o suprafaţă de 170 de metri pătraţi. Am identificat toate construcţiile care îşi desfăşoară activitatea pe terenul municipalităţi şi toate spaţiile care sunt ilegalitate vor fi demolate“, a precizat Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova.
Proprietarii spaţiilor comerciale au asistat fără a protesta la demolarea chioşcurilor, menţionând doar faptul că vor contesta decizia de demolare emisă de Primăria Craiova la instanța judecătorească. Aceştia au susţinut că nu au făcut nimic ilegal și că cele trei chioşcuri au fost demolate deoarece primăria a refuzat să le prelungească contractele de închiriere.
„De aproximativ 25 de ani avem aceste chioşcuri fără ca măcar o dată să întâmpinăm probleme cu autorităţile locale. Ne-am plătit chiria la timp, ne-am respectat contractele. Este clar că vor să scape de noi, că aceste spaţii sunt vizate de alte persoane“, a spus proprietarul celor trei spaţii comerciale.
La jumătatea lunii ianuarie a acestui an, Primăria Craiova a început campania de „curăţare“ a domeniului public de chioşcurilor amplasate ilegal. Toţi titularii spaţiilor respective, fie ele magazine, patiserii, baruri, spălătorii auto, nu au mai primit prelungirea contractului de închiriere. Campania a început în forţă, încă din prima zi, aproximativ 20 de chioşcuri fiind doborâte la pământ, apoi alte zeci. Cele mai multe dintre chioşcurile demolate s-au aflat în Craioviţa Nouă (la Poştă, zona Big Nou, zona Big Vechi), Spitalul de Urgenţă, Valea Roşie, Gară. În urma demolărilor au rămas fundaţiile clădirilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS