9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElevii de zece nu părăsesc ţara din lipsa banilor

Elevii de zece nu părăsesc ţara din lipsa banilor

Diana Fulga a absolvit Specializarea Matematică – Informatică la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova şi a reuşit să obţină media zece la bacalaureat, la discipline la care mulţi elevi fac faţă cu greu şi la clasă, matematică şi fizică. Nu a fost lipsită de emoţii. Cele mai multe i-au fost date de cerinţele de la limba şi literatura română. „Când am ieşit din examenul de limba şi literatura română am avut impresia că am greşit şi nu am vrut să dau nici un telefon. Eram prea emoţionată să aflu dacă este corect ce am scris. Subiectele nu au fost foarte diferite faţă de cei de la uman. Au fost accesibile. Şi la matematică au fost surprinzător de uşoare. Chiar nu mă aşteptam să fie atât de uşoare“, spune eleva.

A ales o facultate cu concurenţă mare

Cu media obţinută, Diana şi-a îndreptat atenţia spre o facultate cu exigenţe mari. „Fiind pe profil real, am ales să mă îndrept spre o facultate cu acest profil şi voi alege Politehnica, Specializarea Calculatoare şi Automatică. Am aflat din diferite surse că este cea mai bună facultate din cadrul Politehnicii şi ai deschidere pe piaţa muncii“, spune eleva. Şi concurenţa este destul de mare. „Din câte am auzit de la colegi, sunt cam opt candidaţi pe loc. Şi am emoţii. Trebuie să mă concentrez. Este foarte mare presiunea, pentru că, având notă mare la bacalaureat, vreau să am notă mare şi la admitere“, spune tânăra.

Planuri pentru a emigra

Opţiunea Dianei pentru o universitate din Capitală a venit după ce a făcut câteva calcule şi a constatat că nu are posibilităţi pentru a merge la studii în străinătate. „Aş fi vrut să plec încă din primul an de facultate, dar nu s-a putut. Nu am avut resurse financiare suficiente şi am optat pentru o facultate din Bucureşti“, spune tânăra. Nu a renunţat însă la ideea de a părăsi ţara. „Sper ca la master, cel puţin, să plec în străinătate. Dacă nu, când mă voi angaja poate o să reuşesc să plec cu firma respectivă. Politehnica îmi dă posibilitatea să mă angajez ca programator şi aşa îmi va fi mai uşor să plec“, mărturiseşte Diana. Absolventa nu are o opţiune clară privind ţara în care ar vrea să se stabilească. Oscilează între America, Marea Britanie sau Franţa. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS