10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanţi de minore, reţinuţi

Traficanţi de minore, reţinuţi

Patru percheziţii au avut loc miercuri seară în Mehedinţi, Caraş-Severin şi Dolj, la domiciliile unor interlopi extrem de periculoşi, care sunt suspectaţi de trafic de minore şi lipsire de libertate. Doi suspecţi periculoşi din Orşova şi mama unuia dintre ei au fost reţinuţi miercuri seară de ofiţerii de la Crimă Organizată, sub coordonarea procurorului DIICOT – Serviciul Teritorial Mehedinţi. Bărbaţii au ajuns în faţa Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pentru aderare şi constituire a unui grup organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi lipsire de libertate. În urma unor ample şi lungi serii de filaje, anchetatorii au descoperit peste zece victime, între care bărbaţi, femei şi minori care erau duşi cu forţa în Franţa şi Italia. După declaraţiile uneia dintre victime, totul se desfăşura sub ameninţare şi tortură erau exploatate sexual.
Victimele le-au povestit anchetatorilor că erau duse în Italia şi Franţa şi în anumite zone din România, unde erau supravegheate de oameni de încredere ai capilor reţelei, supuse unor violenţe greu de descris în cuvinte, torturate, arse cu ţigara şi sub ameninţare erau puse să întreţină relaţii sexuale contra unor sume de bani. Tot victimele au povestit că, dacă se împotriveau să întreţină relaţii sexuale cu diverşi clienţi, erau cusute cu aţă la gură. În urma exploatărilor sexuale, membrii reţelei au obţinut sute de mii de euro.
Când şi-au dat seama că anchetatorii au intrat pe fir, unul dintre interlopii reţinuţi pe bază de ordonanţă, zis Bîrci, din Orşova, s-a mutat în Craiova împreună cu mama sa. În urma percheziţiilor de miercuri seară desfăşurate în patru locaţii din Orşova (Mehedinţi), Caraş-Severin şi Dolj au fost reţinute trei persoane, printre care şi mama unuia dintre suspecţi. Aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS