12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞase ani de puşcărie pentru uciderea unui bătrân

Şase ani de puşcărie pentru uciderea unui bătrân

Tribunalul Dolj l-a condamnat joi la şase ani de închisoare pe tânărul care, la începutul lunii aprilie, a lovit un bătrân cu care s-a certat în autobuz şi care a murit o zi mai târziu din cauza leziunilor suferite.
Cătălin Babiuc, de 29 de ani, din comuna doljeană Perişor, a fost arestat preventiv pe 5 aprilie, fiind acuzat de vătămare corporală gravă după ce, cu o zi în urmă, a bătut un bătrân, de 75 de ani, cu care s-a luat la ceartă în autobuz. În urma anchetei făcute de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj s-a stabilit că, pe 4 aprilie, în jurul orei 11.00, Cătălin Babiuc şi Mihai Dicu, de 75 de ani, au călătorit cu un autobuz pe traseul E1 R. Când autobuzul a ajuns în apropierea staţiei de la Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova, cei doi au început să se certe, bătrânul reproşându-i lui Babiuc că nu-i respectă vârsta şi nu îl lasă să coboare primul din autobuz. „În acest context, şi-au adresat injurii şi s-au lovit cu pumnii, iar în momentul în care autobuzul a oprit în staţie şi s-au deschis uşile, s-au prins cu mâinile de haine şi au început să se împingă până în apropierea unei tonete, amplasată pe trotuarul din dreptul staţiei «Nicolae Romanescu»“, au precizat anchetatorii în rechizitoriu. După aceea, Babiuc l-a împins pe Dicu spre gardul parcului şi l-a lovit cu pumnul în barbă, iar în cădere acesta s-a lovit cu capul de trotuar.  
Când a văzut că lui Mihai Dicu a început să-i curgă sânge din nas şi din urechi, Babiuc a sunat şi a anunţat ambulanţa şi poliţia, iar până la sosirea medicilor a încercat să-i acorde primul ajutor bătrânului pe care îl lovise.
Mihai Dicu a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a fost operat, însă a doua zi a decedat, motiv pentru care procurorii au schimbat încadrarea juridică a faptei din vătămare corporală gravă în lovituri cauzatoare de moarte.
La jumătatea lunii mai, Cătălin Babiuc a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, iar miercuri a şi fost condamnat. Tânărul şi-a recunoscut faptele pentru a beneficia de o pedepasă mai mică şi a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru uciderea lui Mihai Dicu.
Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel atât de inculpat, cât şi de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS