11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopiii accidentaţi de poliţistul din Gruia, sub supraveghere

Copiii accidentaţi de poliţistul din Gruia, sub supraveghere

Cei doi copii răniţi în accidentul produs joi seară, la Gruia, de şeful postului de poliţie din comună, care au fost transferaţi la sfârşitul săptămânii trecute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova, se află în continuare sub supraveghere medicală. Felix Răducan, băiatul de 12 ani internat în Secţia de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică cu fractură de femur, va fi operat miercuri, medicii precizând că intervenţia se poate face fără probleme, tijele fiind deja pregătite. Copilul a mai suferit însă şi un traumatism cranio-cerebral, cu hematom extradural frontal drept, fiind consultat şi de medicii neurochirurgi. Aceştia susţin că nu există indicaţie de operaţie din punctul lor de vedere, dar că ar mai trebui efectuat un computer tomograf (CT) pentru a se vedea exact care este situaţia.
Băiatului i s-au făcut la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin două examene CT în interval de 24 de ore, însă acestea nu sunt foarte clare.
„O să mai aşteptăm şi o să-i mai facem şi aici un tomograf, probabil miercuri, că a mai fost iradiat de două ori. Se pare că există două fisuri craniene, dar nu e caz de operaţie. Mai este şi problema cu acea semipareză uşoară apărută la faţă, dar se poate rezolva cu tratament. Oricum, pacientul trebuie să rămână în supraveghere până se retrage hematomul“, susţinea luni unul dintre medicii neurochirurgi care l-au examinat pe copil. În ciuda durerilor pe care le mai acuză la cap şi picior, Felix Răducan este conştient şi comunică permanent cu familia, care este alături de el. „Ştie ce i s-a întâmplat, este conştient, dar nu-i mai aduc aminte că începe să plângă. Venea de la joacă, din părculeţul comunei, când s-a petrecut accidentul. I-a spulberat pe săracii copii. După ce a intrat în ei cu maşina, a mai dat şi în spate, ca să întoarcă şi să fugă şi atunci i-a rupt piciorul. Sper ca autorul să primească ceea ce merită pentru ce le-a făcut acestor copii“, afirma luni tatăl băiatului.
Al doilea copil accidentat, adus cu elicopterul la SCJU Craiova, în stare gravă, este monitorizat în Secţia de Terapie Intensivă, unde medicii susţin că va mai sta o lungă perioadă de timp. Traumatismul cranio-cerebral acut sever suferit a dus la producerea mai multor hematoame, băiatul de zece ani având şi o contuzie pulmonară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS