12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi dintre copiii răniţi la Gruia, transferaţi la Craiova

Doi dintre copiii răniţi la Gruia, transferaţi la Craiova

Doi dintre copiii răniţi în accidentul produs joi seară, la Gruia, de şeful postului de poliţie din comună, Petre Nedelcu, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, au fost transferaţi la Craiova la sfârşitul săptămânii trecute.

Medicii din Mehedinţi au cerut sprijinul colegilor din Craiova şi au solicitat sâmbătă ca unul dintre copiii accidentaţi joi seară la Gruia de şeful de post să fie transferat de urgenţă, starea lui înrăutăţindu-se între timp. Transferul s-a făcut cu ajutorul unui elicopter SMURD, care sâmbătă după-amiază a aterizat pe platforma de la Poliţia de Frontieră Mehedinţi pentru a prelua de la Ambulanţa Mehedinţi copilul accidentat la Gruia. Starea lui era foarte gravă – comă de gradul II/III -, astfel că medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin au hotărât să-l transfere la spitalul din Craiova.
„Am fost solicitaţi pentru  transferul unui băieţel, în vârstă de zece ani, cu politraumatisme produse prin accident rutier, cu traumatism cranio-cerebral acut închis, microhemoragii peritale, contuzie cerebrală, comă gradul II/III şi traumatism toracic. Starea lui este foarte gravă. Ceilalţi doi copii accidentaţi sunt stabili hemodinamic“, a declarat medicul Doina Leuştean, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi.
Părinţii băiatului în comă se tem că îşi vor pierde copilul, şi spun că vor moarte pentru moarte şi că nu au de gând să stea cu mâinile în sân. „Nepotul nostru e mort, iar băiatul nostru e în stare gravă, e în comă. Nu cred că îşi mai revine. Am auzit că poliţistul a primit 29 de zile, dar avocatul vrea să îl scape. Dar nu rămâne aşa, o să vadă şi el ce înseamnă să îţi moară un copil! Dacă suntem romi, nu înseamnă că nu trebuie să ni se facă dreptate“, a spus mama băiatului în comă.

Încă un copil a fost transportat
la Craiova

Sâmbătă după-amiază, la Spitalul din Drobeta Turnu Severin se mai aflau internaţi trei copii, a căror stare era stabilă. În noaptea de sâmbătă spre duminică, starea unuia dintre aceşti pacienţi s-a înrăutăţit, el fiind transportat ieri la Craiova. Copilul a fost transferat cu o ambulanţă de la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, având nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală la un picior, medicii din Severin fiind depăşiţi de situaţie. Transferul a avut loc la ora 3.00, intervenţia fiind urgentă. Băiatul de 11 ani a fost dus la acelaşi spital din Craiova la care a fost transportat sâmbătă cu un elicopter SMURD băiatul aflat în comă.

Autorul accidentului, arestat

Poliţistul a fost arestat preventiv vineri după-amiază, pentru 29 de zile, iar astăzi are loc înmormântarea băiatului de 11 ani, verişor cu cel care se află în comă de gradul II/III. Copilul decedat, Ionuţ Samsun Duroi, a fost ridicat sâmbătă de la morga Spitalului Judeţean Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS