10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComisarul-şef Viorel Caragea, cercetat disciplinar de IGPR

Comisarul-şef Viorel Caragea, cercetat disciplinar de IGPR

Corpul de control al ministrului afacerilor interne a finalizat controlul derulat la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj, ca urmare a unei sesizări adresate ministrului Radu Stroe. În fapt, conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a primit pe 17 iunie un memoriu din partea omului de afaceri motrean Mihai Râmescu, care a şi intrat în greva foamei. Afaceristul sesiza numeroase abuzuri comise împotriva firmelor sale prin intermediul unor controale care ar fi fost dispuse de către şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Viorel Salvador Caragea. Ulterior, angajaţii lui Râmescu au participat la un marş de protest în Motru, în timpul căruia au cerut cu insistenţă demisia comisarului-şef Viorel Caragea. Potrivit unui comunicat al MAI, în urma prezentării concluziilor Corpului de control, ministrul afacerilor interne a dispus cercetarea prealabilă disciplinară a șefului IPJ Gorj, comisar-șef Viorel Salvador Caragea.

IGPR a preluat cazul

Conform Ministerului Afacerilor Interne, cercetarea disciplinară prealabilă a şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj va fi făcută de o comisie de specialitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj: „Cercetarea disciplinară va fi realizată de Consiliul superior de disciplină al Inspectoratului General al Poliției Române. Menționăm că, în conformitate cu prevederile statutului polițistului, sancțiunea disciplinară se aplică numai după cercetarea prealabilă și după consultarea consiliilor de disciplină“, se aminteşte în comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Interne. Faptul că în raportul Corpului de Control al ministrului afacerilor interne s-a dispus efectuarea unei cercetări prealabile a comisarului-şef Viorel Caragea poate însemna că reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne ar fi scos în evidenţă o serie de neregului în activitatea de management a şefului IPJ Gorj şi în special în ceea ce priveşte modul în care s-a acţionat în cazul firmelor omului de afaceri motrean Mihai Râmescu.

Judeţ mic, dar mize mari

În ciuda faptului că a fost trimis în faţa Consiliului superior de disciplină al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, comisarul-şef Viorel Salvador Caragea nu pare să aibă emoţii în ceea ce priveşte ancheta care îl vizează. Viorel Caragea a declarat că nu a primit încă nici o adresă referitoare la faptul că va fi cercetat disciplinar de IGPR. De asemenea, în luna aprilie, şeful poliţiştilor gorjeni a mai fost cercetat disciplinar, însă nu a primit decât un avertisment, în ciuda faptului că IGPR a primit zeci de plângeri formulate împotriva lui Viorel Caragea. Majoritatea sesizărilor au venit din partea unor subalterni de-ai lui Caragea, în frunte cu adjunctul său, Ion Voinescu. Acesta din urmă a cerut pensionarea, motivând că nu poate lucra cu Viorel Caragea. Alte plângeri în care erau reclamate abuzuri au ajuns şi la Parchetul Curţii de Apel din Craiova, majoritatea soluţionate în favoarea şefului poliţiştilor gorjeni. Viorel Caragea a ajuns în fruntea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj în anul 2009 şi se bucură în continuare de susţinere politică, atât la nivel local, cât şi la nivel central. De amintit că Gorjul este cunoscut ca judeţul premierului Victor Ponta. Aici, primul-ministru a obţinut trei mandate de deputat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS