21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTineri voluntari străini vor lucra în comunităţile rurale din Vâlcea

Tineri voluntari străini vor lucra în comunităţile rurale din Vâlcea

Începând cu această lună, tineri din Portugalia, Turcia şi Georgia vor lucra în comunităţile rurale din judeţul Vâlcea. Vor fi vizate şcolile şi zonele defavorizate din mediul rural.
Iniţiativa stagiului de voluntariat ce va începe în această lună aparţine Asociaţiei Tinerilor Formatori pentru Dezvoltare Rurală, ce a adus la Râmnicu Vâlcea patru tineri voluntari din Portugalia, Turcia şi Georgia.
Cei patru voluntari, cu vârste cuprinse între 22 şi 25 de ani, vor lucra timp de şapte luni în şcoli şi comunităţi din satele vâlcene, în special cu cei mici. Ei vor încerca să promoveze mai ales educaţia nonformală prin jocuri şi activităţi pe diferite tematici. Georgeta Mureanu, coordonatorul voluntarilor, a spus că stagiul de voluntariat a început pentru doi dintre tineri pe 1 iunie. „În cele şapte luni de activităţi, voluntarii vor încerca, de asemenea, să promoveze şi dezvoltarea zonelor rurale şi, în special, a celor în care trăiesc comunităţi rome. Scopul proiectului este acela de a ajuta şi a aduce noi idei în interiorul comunităţilor. În acelaşi timp, se pune accent şi pe dezvoltarea personală a voluntarilor, pe schimbarea mentalităţilor şi pe îmbunătăţirea abilităţilor personale“, a spus Georgeta Mureanu. Joao Pedro de Sousa, din Portugalia, este unul din cei patru voluntari care îşi vor începe stagiul în această lună. El spune că a venit în România pentru a ajuta comunitatea şi că nu este la prima sa vizita în România. „Am făcut un stagiu Erasmus la Cluj, timp de trei luni. Pot să spun că sunt oarecum obişnuit cu ţara şi cu oamenii“, a spus tânărul Joao.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS