21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTurul Dunării cu bicicleta

Turul Dunării cu bicicleta

La începutul săptămânii trecute, 32 de voluntari ai echipei Cycling România au pornit pe biciclete simultan, din Călăraşi şi Oraviţa, pentru a investiga traseele de cicloturism de pe malul românesc al Dunării. Tineri voluntari români şi bulgari investighează zilele acestea zone din şapte judeţe de pe malul Dunării, pe o distanţă de aproximativ 800 km. În total, cumulat, ei vor parcurge peste 5.000 km în perioada 24 iunie – 9 iulie. Sâmbătă, au ajuns la Drobeta Turnu Severin.

Iniţiativa face parte din Turul Dunării, proiect care presupune investigarea malului românesc al Dunării în căutare de obiective turistice şi unităţi de cazare, poveşti despre oameni şi gospodăriile lor şi trasee turistice cu peisaje deosebite din zona Dunării, cu scopul de a le promova pe un portal dedicat cicloturiştilor români şi străini.
„Am gândit acest proiect pentru că mulţi turişti străini pe care i-am adus să viziteze România se plângeau de lipsa de informaţii. Ne-am propus să oferim informaţii atât străinilor, cât şi românilor, despre traseele care se pot parcurge cu bicicleta pe malul românesc al Dunării. Ne dorim să aşezăm şi România pe harta europeană a cicloturismului, dat fiind că această activitate aduce 44 de miliarde de euro venituri anuale în Europa. Anul viitor, vom continua promovarea zonei cu Dobrogea şi Delta“, a declarat Mircea Crisbăşanu, coordonatorul proiectului.
La Drobeta Turnu Severin, au vizitat cele mai importante atracţii turistice ale oraşului pentru a le include apoi în lista celor promovate pe un portal naţional de cicloturism.
Tinerii au ales să-şi petreacă vacanţa în mod activ, contribuind voluntar la promovarea României atât în ţară, cât şi în străinătate.
„Pe lângă peisajele speciale din această zonă, pe mine m-au impresionat şi oamenii care întotdeauna vor să te ajute, să-ţi pună ceva la dispoziţie, să te ajute cu informaţii şi te simţi într-un fel protejat. Noi suntem nişte deschizători de drum pentru acest traseu, dar a fost mult mai uşor decât mi-am închipuit“, a spus Diana Fulescu, la Drobeta Turnu Severin. „Traseul a fost combinat, am avut parte şi de munte şi de sate. Am ajuns la Dunăre, iar de aici plecăm spre Port-Cetate şi vom merge pe marginea Dunării. La Cetate, vom rămâne timp de o săptămână, vom centraliza toate materialele pe care cele două grupe le-au făcut şi le vom posta pe portal, astfel încât vom introduce partea de Dunăre pe harta cicloturismului“, a spus Simona Scriptariu, concurentă.
În a doua săptămână, între 30 iunie şi 9 iulie, voluntarii se vor afla la Portul Cultural Cetate, unde informaţiile culese vor fi organizate pentru a fi prezentate pe un portal naţional care va promova România drept destinaţie pentru cicloturism.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS