5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdministratoare de asociaţie, la judecată

Administratoare de asociaţie, la judecată

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a fostei administratoare, casiere şi contabile a Asociaţiei de Proprietari 1A Craioviţa Nouă, acuzată că a băgat în propriile buzunare 453.000 de lei din banii locatarilor.

Neregulile de la Asociaţia de Proprietari 1A Craioviţa Nouă au fost descoperite anul trecut, în urma unui control făcut de inspectorii Primăriei Craiova, care coordonează şi verifică activitatea asociaţiilor de proprietari şi locatari din municipiu. Ulterior, după ce s-a stabilit că neregulile au „miros“ de infracţiuni, cazul a fost preluat de ofiţerii de la Investigarea Fraudelor Dolj.
Cercetările făcute de anchetatori au arătat că Doina Liana Paraschiv, care a fost atât administratoare, contabilă şi casieră, dar şi membră a comitetului executiv la Asociaţia de Proprietari 1A Craioviţa Nouă, s-a „înfruptat“ o bună bucată de vreme din banii locatarilor.  
Printre neregulile descoperite se numără acordarea de bonuri de masă ori prime atât administratoarei, cât şi celorlalţi angajaţi şi reprezentanţilor proprietarilor ori decontarea unor curse cu taxiul care nu erau în interes de serviciu.
De asemenea, în urma anchetei s-a mai stabilit că femeia a efectuat lucrări de reparaţii şi modernizare a coloanelor imobilelor fără a avea constituit un fond de reparaţii, iar plăţile au fost efectuate din încasările zilnice. Documentele justificative de plată a furnizorilor, statele de plată, facturile şi chitanţele fiscale nu aveau viza cenzorului, iar în registrul de casă au fost descoperite ştersături şi modificări, dar şi sume mai mici faţă de cele înscrise în chitanţe prin care încasa banii de la proprietari.
În final, anchetatorii au reţinut că, în perioada ianuarie 2010 – decembrie 2011, îndeplinind cumulativ funcţiile de administrator, contabil şi casier la Asociaţiei de Proprietari 1A Craioviţa Nouă, Doina Liana Paraschiv şi-a însuşit din gestiune suma de 453.000 de lei.  
La începutul lunii iunie, după ce a fost finalizată expertiza contabilă, poliţiştii au cerut arestarea preventivă a femeii pentru comiterea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare.
Doina Liana Paraschiv a fost arestată preventiv pe 6 iunie, iar săptămâna trecută a şi fost trimisă în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Marţi, 25 iunie, instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv în cazul inculpatei, hotărâre care a fost atacată cu recurs la Tribunalul Dolj. Joi, magistraţii au respins recursul formulat de Doina Liana Paraschiv, astfel că femeia va fi judecată în stare de arest.

Cinci ani de puşcărie pentru aproape 300.000 de lei

Elena Stanciu, fostă administratoare, casieră şi contabilă la Asociaţia de Proprietari nr. 13 Lăpuş-Argeş, a fost acuzată de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare, după ce s-a stabilit că, în perioada 2002 – 2011, şi-a însuşit din gestiune suma de 282.277 de lei.
Femeia a fost trimisă în judecată, iar pe 17 iunie a fost condamnată definitiv la cinci ani de puşcărie. În plus, instanţa a dispus ca femeia să achite Asociaţiei de Proprietari nr. 13 Lăpuş-Argeş suma totală de 269.277,33 lei, reprezentând despăgubiri civile. Pentru recuperarea pagubei, judecătorii au menţinut sechestrul pus de procurori pe apartamentul inculpatei de pe bulevardul Decebal, evaluat la aproximativ 220.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS